20.2 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024

Meridiane

Sharon, tot in coma

Premierul israelian Ariel Sharon nu si-a recapatat cunostinta la 11 zile dupa ce a suferit o grava hemoragie cerebrala, a anuntat ieri spitalul Hadassah din Ierusalim. „Starea premierului este neschimbata si ramane grava, dar stabila”, a spus purtatorul de cuvant al spitalului, citat de AFP. Ehud Olmert va ramane in functia de premier interimar pana la alegerile generale din 28 martie, dupa ce a preluat postul lui Ariel Sharon. Pe de alta parte, guvernul israelian, reunit sub conducerea lui Olmert, a aprobat ieri organizarea votului pentru alegerile palestiniene de la 25 ianuarie in Ierusalimul de Est, au informat AP si Reuters.

Prezidentiale in Finlanda

Primul tur al alegerilor prezidentiale din Finlanda, in care presedintele in exercitiu, social-democrata Tarja Halonen, este marele favorit, s-a deschis ieri dimineata, a transmis AFP. Peste 4,3 milioane de alegatori au fost chemati la urne pentru a alege dintr-un numar de noua candidati.

Albanezii din sudul Serbiei cer autonomie

Consilierii municipali din trei comune – Buianovat, Presevo si Medvedia – din sudul Serbiei, unde albanezii reprezinta o importanta majoritate, au adoptat o platforma prin care cer autonomie politica si teritoriala. AFP aminteste ca Valea Presevo a fost in anii 2000-2001 teatrul unor confruntari violente intre fortele sarbe si gherilele separatiste albaneze.

Judecatorul lui Saddam a demisionat

Presedintele tribunalului care il judeca pe Saddam Hussein, magistratul kurd Rizkar Amin, si-a prezentat demisia in semn de protest fata de presiunile la care este supus de catre noul guvern irakian sustinut de americani.

Nou scrutin in Chile

Centrele de vot din Chile s-au deschis ieri in asteptarea celor peste 8 milioane de alegatori chemati la urne in cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al prezidentialelor. La primul tur, socialista Michelle Bachelet a obtinut 45,9 la suta din sufragii, iar conservatorul Sebastian Pinera, miliardar, doar 25,4 la suta.

Kim Jong-Il, la Shenzen

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Il, si-a continuat ieri vizita in China, in zona economica Shenzen, in apropiere de Hong Kong. Potrivit AFP, anuntul a fost facut de televiziunea publica din Japonia, in timp ce informatii oficiale despre aceasta misterioasa vizita nu au fost date publicitatii.

Laura o incurajeaza pe Condi

Prima doamna a Statelor Unite, Laura Bush, este de parere ca o femeie va accede in curand la Casa Alba si incurajeaza candidatura actualului sef al diplomatiei americane, Condoleezza Rice, la alegerile prezidentiale din 2008, a transmis AFP. In contextul in care speculatiile privind candidatura senatoarei democrate Hillary Clinton abunda, Laura Bush a spus ca prefera sa vada la Casa Alba o membra a Partidului Republican.

Fonduri pentru UNESCO

Actrita italiana Claudia Cardinale a prezidat sambata seara la Cannes, in Franta, o reuniune organizata in vederea strangerii de fonduri pentru UNESCO, ea fiind ambasadoare a buna-vointei pentru aceasta organizatie din 1999. Suma stransa va fi folosita pentru campaniile de alfabetizare.

Iarna ucigatoare in Japonia

Intre 89 si 92 de persoane au murit de la inceputul lunii decembrie din cauza ninsorilor abundente din Japonia, iarna aceasta fiind cea mai grea din ultimii peste 20 de ani, a informat AFP. Este cel mai greu bilant din iarna 1983-1984, cand frigul si zapada au ucis 131 de oameni.

Cele mai citite

Incendiu la รŽntreprinderea de Rulmenลฃi Bรขrlad

Pompieri militari intervin, sรขmbฤƒtฤƒ, la un incendiu izbucnit รฎntr-o halฤƒ de producลฃie a รŽntreprinderii de Rulmenลฃi Bรขrlad, afectat fiind acoperiลŸul imobilului pe o suprafaลฃฤƒ...

CCR a exclus-o pe Diana ศ˜oศ™oacฤƒ din cursa pentru prezidenศ›iale

CCR a exclus-o pe Diana ศ˜oศ™oacฤƒ din cursa pentru prezidenศ›iale, menศ›inรขnd รฎnsฤƒ candidaturile lui Nicolae Ciucฤƒ ศ™i Kelemen Hunor. Votul pentru Mircea Geoanฤƒ a...

PSD vrea reducerea taxฤƒrii cu 5 procente pe salariile mici ศ™i medii. Cรขศ›i bani ar rฤƒmรขne รฎn buzunarele romรขnilor

Ministrul Adrian Cรขciu a declarat cฤƒ mฤƒsura ar duce la creศ™terea puterii de cumpฤƒrare a romรขnilor ศ™i la competitivitatea companiilor Ministrul investiศ›iilor ศ™i proiectelor europene,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ