20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024

Flash

Perechea Pavel/Wassen a castigat la Auckland

Perechea Andrei Pavel/Rogier Wassen a castigat turneul de dublu de la Auckland, dotat cu premii in valoare totala de 430.000 de dolari, a anuntat site-ul atptennis.com. Pavel si Wassen au invins in finala cu scorul de 6-3, 5-7, 10-4 perechea Simon Aspelin/Todd Perry, cap de serie numarul unu. Pentru castigarea turneului, cei doi jucatori vor imparti un premiu de 15.000 de dolari. Turneul de simplu de la Auckland a fost castigat de finlandezul Jarkko Nieminen, cap de serie numarul 7, care a dispus in finala cu scorul de 6-2, 6-2 de croatul Mario Ancic, favoritul numarul 5.

Florescu a inscris pentru Serif Tiraspol

Jucatorul George Florescu a incris un gol si a fost eliminat in partida pe care Serif Tiraspol a castigat-o la Moscova, cu scorul de 3-2, in fata echipei a doua a clubului Sahtior Donetk, prima din cadrul grupei C a Cupei Comunitatii Statelor Independente. Florescu a inscris in minutul 20, pentru 1-1, si a fost eliminat in minutul 57, pentru cumul de cartonase galbene. Coechipierul sau Razvan Cocis a fost integralist si a primit un cartonas galben in minutul 15, iar Cristian Ionescu a fost introdus pe teren in minutul 62 si a fost avertizat in minutul 89. La Sahtior 2 a evoluat si romanul Daniel Florea, care a fost integralist. Echipele clasate pe primele doua locuri in grupa se vor califica in sferturile de finala ale Cupei CSI.

Laila Ali, desemnata campioana anului

Laila Ali, fiica legendarului pugilist Mohammad Ali, va fi desemnata campioana anului de catre Consiliul Mondial de Box (WBC), informeaza AFP, citand un comunicat al forului international. „Laila pare sa fi mostenit genele celebrului sau parinte, de fiecare data cand urca in ring impresioneaza pe toata lumea prin talentul si eficacitatea sa, care au facut ca ea sa ramana neinvinsa”, se arata in comunicatul WBC. In ultimul sau meci, disputat pe 17 decembrie, la Berlin, Laila Ali a invins-o pe sportiva suedeza Asa Sandell, meciul fiind oprit de arbitru in runda a cincea. Fiica lui Mohammad Ali, care lupta la profesionism din 1999, a obtinut astfel cea de-a 22-a victorie a sa in tot atatea meciuri disputate la categoria super. In cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe 31 ianuarie, la Cancun (Mexic), WBC ii va decerna Lailei Ali si titlul onorific de cea mai mare campioana din istoria boxului feminin.

Sute de suporteri arestati pentru vandalism

Aproximativ 300 de suporteri ai echipei Catania, din liga a doua italiana, au fost retinuti de politie pentru ca au recurs la acte de vandalism sambata dupa-amiaza, in gara din Parma, informeaza AFP. Fanii sicilieni, care se deplasau la Brescia pentru a asista la partida dintre echipa locala si Catania, au fost declarati vinovati de acte de vandalism. Ei au aruncat cu pietre si cu diverse alte obiecte dupa ce trenul cu care se deplasau a oprit la Parma, din cauza unor probleme mecanice. Dupa ce au cerut fara succes sa isi continue calatoria cu autocarele, pentru a nu lipsi de la meci, suporterii s-au infuriat si au reactionat violent, obligand fortele de ordine sa intervina. La finalul altercatiilor din gara, suporterii au fost condusi la sediul Politiei.

Accident la lotul olimpic de schi

Una dintre cele mai valoroase componente ale lotului olimpic de schi al Romaniei, Edith Miclos, s-a accidentat in timpul unui antrenament efectuat inainte de intrecerile din cadrul Cupei Europei si nu va mai putea participa la JO de la Torino, care incep in februarie. Sportiva a suferit o dubla fractura la tibie si va avea nevoie de un repaus de minimum trei luni. „Vestea buna pe care am primit-o de la medicul nostru este ca Edith Miclos, inca junioara, isi va putea continua cariera sportiva. Din pacate, ea nu va fi prezenta la Olimpiada de la Torino, unde, dintre toate reprezentantele noastre, avea cele mai mari sanse la un loc bun in clasament. La intrecerile olimpice ea ar fi trebuit sa prinda incredere in propriile forte in vederea Mondialelor de juniori, unde avea ca obiectiv o clasare in primele zece locuri”, a spus Constantin Arghiropol, presedintele Federatiei de Schi si Biatlon. D.I.

Lomu ar vrea in selectionata All Blacks

Rugbistul echipei Cardiff Blues, Jonah Lomu, a declarat dupa infrangerea inregistrata de echipa sa in meciul cu Perpignan (3-21), in Cupa Europei, ca ar putea sa joace din nou alaturi de reprezentativa Noii Zeelande. „Cred ca as putea face acest lucru. Nu am nici o indoiala. Simt ca progresez de la saptamana la saptamana. Iau lucrurile pas cu pas si simt ca ma aflu pe drumul cel bun. Acum trebuie pur si simplu sa joc in cat mai multe meciuri”, a spus Lomu.Jonah Lomu, in varsta de 30 de ani, evolueaza la Cardiff Blues din decembrie 2005. Lomu a lipsit de pe terenul de rugbi in perioada iulie 2004-decembrie 2005, in urma unui transplant de rinichi.Rugbistul neozeelandez a facut parte din selectionata All Blacks in perioada 1994-2002, inscriind 37 de eseuri in cele 63 de partide la nationala.

Rafael Benitez va primi Ordinul Imperiului Britanic

Antrenorul spaniol al echipei FC Liverpool Rafael Benitez va primi in luna iunie Ordinul Imperiului Britanic din partea Reginei Elisabeta a II-a, informeaza cotidianul AS. Directorul executiv al „cormoranilor”, Rick Parry, s-a aratat nemultumit de aceasta omisiune intr-un articol publicat in numarul din luna ianuarie al revistei oficiale a clubului englez. Cuvintele sale nu au ramas fara ecou, unul dintre responsabilii cu alcatuirea acestei liste cerandu-si scuze si subliniind ca, deoarece numarul decoratiilor acordate persoanelor din lumea sportului este limitat, reprezentanti ai gruparii FC Liverpool vor fi inclusi pe cea de-a doua lista cu persoanele ce vor fi decorate cu prilejul zilei de nastere a Reginei Elisabeta a II-a, in luna iunie.

Cele mai citite

De Ziua Educației, președintele Iohannis a decorat peste 100 de unități de învățământ

Președintele a transmis că educarea unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, 5 octombrie, un mesaj cu ocazia...

PNL și Ministerul Justiției lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”

PNL descrie siguranța românilor ca fiind „o prioritate” pentru partid și lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”. Ghidul elaborat de...

De Ziua Educației, președintele Iohannis a decorat peste 100 de unități de învățământ

Președintele a transmis că educarea unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, 5 octombrie, un mesaj cu ocazia...
Ultima oră
Pe aceeași temă