Formatia clujeana Luna Amara, una dintre cele mai nonconformiste prezente ale muzicii rock romanesti din prezent, pare aflata de ceva vreme sub o neintrerupta zodie norocoasa. Dupa aparitia primului album, „Asfalt”, lucrurile au mers ca pe roate pentru cei patru veterani (Mihnea, Nick, Sorin si Razvan) si pentru noul lor coleg, chitaristul Vali Deac: nenumarate concerte de club in Bucuresti si in tara, participarea la cele mai importante festivaluri de gen – Peninsula Tg. Mures, Stufstock Vama Veche, FanFest Rosia Montana, precum si deschiderea la superconcertul Paradise Lost din toamna -, interesul din ce in ce mai mare acordat de presa a impus numele trupei chiar si unora dintre cele mai „astupate” urechi. Pana si neasteptata victorie a lui Basescu si a „baietilor buni” din Alianta, care parea ca va lasa fara obiect multe dintre piesele de protest politico-social (deliciul fanilor in concerte si cauza a multor interdictii si conflicte cu organizatorii in anii regimului Iliescu-Nastase), nu a afectat prea mult conceptul de trupa si de muzica Luna Amara. Dupa cateva luni de pauza, atunci cand euforia initiala s-a risipit bine de tot, Mihnea Blidariu a revenit cu piesa „Folclor”, cu un text cu totul nou, in care suntem indemnati sa nu asteptam schimbarea de la „presedintie” sau guvern.
Nick Fagadar (chitara si voce) explica astfel motivul pentru care exista trupa: „Luna Amara e o calatorie. Au trecut cinci ani de zile care au demonstrat ca Luna Amara nu e o calatorie solitara, ci una solidara cu toti cei care ne-au fost vreodata alaturi. Acesti oameni sunt cel mai important motiv pentru care Luna Amara exista”. Tot Nick crede ca „Luna Amara canta despre culorile din oameni” si, intr-adevar, multe dintre titlurile pieselor ii dau dreptate: „Rosu aprins”, „Gri Dorian”, „Albastru”! Intrebati care ar fi momentul cand Luna Amara nu si-ar mai justifica existenta, baietii raspund: „In momentul in care nu ar mai exista nici un ascultator Luna Amara” (Sorin); „Momentul in care oamenii nu ar mai veni la concertele noastre” (Mihnea); „Probabil momentul in care am deveni cu totii "cenusi de gri dorian spalate de ploi"” (Nick). „Portretu-robot” al ascultatorului de Luna Amara arata astfel in viziunea lui Nick: „Cred ca Luna Amara e departe de a fi genul de formatie care exceleaza in imagine si ajunge sa vanda colectii de tzoale si parfumuri. Portretul robot e pentru si despre roboti. Luna Amara e despre si pentru oameni. Urasc turma”. Ultima intrebare, ca intotdeauna: „Despre ce va mai canta Luna Amara? La ce ar trebui sa ne asteptam de la voi in perioada urmatoare?”. Sorin: „Despre pasari, despre gripa aviara, despre Elena Udrea… ultimele probleme ale romanilor”. Nick: „Despre celelalte culori din oameni”. Mihnea: „Cantam despre ce cantam si pana acum. Pentru ca lucrurile nu s-au schimbat. Asteptati-va sa avem ceva cu mintea voastra…”.
Al doilea album al trupei va aparea la inceputul lui 2006, iar cateva dintre piesele acestuia vor putea fi ascultate pe 25 noiembrie, la prima editie a festivalului „Rock Your Mind”. Aici, Luna Amara este una dintre cele patru trupe romanesti selectate sa cante impreuna cu invitatii din strainatate, alaturi de Altar, Timpuri Noi si Implant Pentru Refuz. Asa ca pe 25 noiembrie, la Sala Polivalenta, pregatiti-va pentru noua ore de maraton rock, in care Luna Amara va sustine un recital de 50 de minute.