27.8 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecial"Oaia neagra" a lotului olimpic masculin, revelatia CN

„Oaia neagra” a lotului olimpic masculin, revelatia CN

Ratare dupa ratare, caderi si evolutii slabe sunt principalele caracteristici ale evolutiilor de ieri ale sportivilor participanti la concursul masculin de la individual compus si echipe din cadrul Campionatelor Nationale de gimnastica de la Bacau. Ingrijorator este ca printre „ratangii” s-au numarat chiar vedetele lotului olimpic al Romaniei care luna viitoare vor participa la Mondialele de la Melbourne, din Australia. Marius Urzica a gresit la paralele, Ioan Suciu a fost „catastrofal” la trei aparate, Razvan Selariu, castigator al titlului national la individual compus, a ratat de asemenea la trei aparate, la fel Alin Jivan, unul dintre sportivii nostri apreciati ca fiind „de perspectiva” de specialisti. Practic singurul care a evoluat fara ratare a fost Marian Dragulescu, considerat „oaia neagra” a echipei nationale din cauza numeroaselor divergente pe care le-a avut cu tehnicienii. De altfel, in urma cu cateva luni, el a anuntat ca se retrage din activitatea competitionala si a plecat in Statele Unite ale Americii cu intentia de a deveni antrenor, apoi s-a razgandit, a revenit in tara si si-a reluat pregatirea pentru Mondiale, urmand insa un program putin diferit de cel al lotului. „Marian Dragulescu este singura surpriza placuta a Nationalelor. A evoluat bine la trei aparate, sarituri, bara si sol, dovedind ca daca vrea el sa fie la inaltime, poate”, a spus Adrian Stoica, secretarul general al Federatiei Romane de Gimnastica. Adrian Stoica s-a declarat dezamagit insa de prestatia celorlalti sportivi din lot. „Din pacate, astazi (n.r. Ð ieri) componentii echipei nationale au ratat ingrijorator de mult cu atat de putin timp inainte de Mondiale. Cred ca din cand in cand sportivii ar mai trebui sa se antreneze si la cluburi, nu numai la lot, unde beneficiaza doar de avantaje”, a precizat suparat secretarul general al FRG.

Monica Rosu a concurat accidentata

Dupa prestatia dezamagitoare a baietilor, ieri toata lumea astepta cu interes evolutia fetelor, mai ales a candidatelor la un loc in echipa pentru Mondiale. Din pacate, cu mici exceptii, nici gimnastele nu au impresionat cu exercitiile prezentate. Surprinzator, desi declarase ca din cauza unei accidentari la glezna nu va putea concura la Nationale, Monica Rosu a intrat totusi in competitia de la sarituri, prezentand insa doua sarituri foarte usoare. Gimnasta s-a lasat convinsa de Doina Melinte, directoarea DJS Bacau, dar se pare ca si de amenintarea ca in caz de ratare a Nationalelor nu va face deplasarea la Mondiale. Si Catalina Ponor, de asemenea accidentata cu cateva zile inainte de CN, a intrat atat la barna, unde a lucrat aproape fara greseala, cat si, in extremis, la sol unde a prezentat un exercitiu fara elemente de mare dificultate.
Inainte de CN s-a vehiculat zvonul ca fostele componente ale lotului olimpic, care inca nu au ajuns la greutatea optima pentru concursurile de anvergura, s-ar teme sa concureze la CN.
Astazi vor avea loc concursurile pe aparate, atat la fete, cat si la baieti.

Cele mai citite

Europa în fața provocărilor: Mario Draghi propune soluții pentru competitivitate și inovare

Fostul președinte al Băncii Centrale Europene subliniază nevoia de cooperare și investiții majore pentru a asigura viitorul Europei Marți, Mario Draghi a prezentat un plan...

Căruță în care se aflau patru persoane lovită de o mașină. Un bătrân a murit

Un accident tragic a avut loc pe un drum din județul Brașov, în care un bătrân de 72 de ani și nepoții săi au...

Ministrul Energiei Sebastian Burduja: România, lider în domeniul energiei nucleare la nivel european și global

Sebastian Burduja, ministrul energiei din România, a anunțat într-o postare de pe rețelele sociale că a avut onoarea de a reprezenta România la Leadership...
Ultima oră
Pe aceeași temă