18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialDistractie si muzica buna la Festivalul de Folk de la Garana

Distractie si muzica buna la Festivalul de Folk de la Garana

Pe versantul nordic al muntelui Semenic, intr-un decor splendid, a avut loc, la sfarsitul saptamanii trecute, prima editie a Festivalului de Folk de la Garana (judetul Caras-Severin).
La „Musical Ranch”-ul aflat pe platoul de la Poiana Lupului s-au strans aproape 700 de amatori de muzica folk, din toate colturile tarii, dornici sa asculte piese de cea mai buna calitate, interpretate live de artisti consacrati, precum Mircea Baniciu, Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Horea Crisovan sau Ilie Stepan.
Zeci de corturi colorate au impanzit valea raului ce strabate Garana. Altii, mai pretentiosi, au ales confortul cochetelor pensiuni din zona. Dar indiferent de modalitatea de cazare aleasa, cuvantul de ordine a fost buna dispozitie si distractia la maxim.
Prima seara a festivalului, numita „seara timisorenilor”, a inceput cu recitalul chitaristului Horea Crisovan, impreuna cu Adrian Dinu (ex. ABRA). Horica – cum il alinta prietenii, si-a continuat recitalul alaturi de nu mai putin celebrul muzician banatean Ilie Stepan, componentul trupei „Promusica”.
Cei doi au incantat asistenta cu un minunat recital de chitara ce a durat aproximativ o ora, ei fiind chemati inapoi pe scena de trei ori. A venit apoi randul altor doi muzicieni timisoreni celebri, Mircea Baniciu si Vladi Cnejevici. Din repertoriul lor nu au lipsit cunoscutele piese ale formatiei „Pasarea Colibri”, „Esarfa in dar”, „Dealul cu dor” sau „Mica tiganiada”.
Desi spectacolul s-a incheiat tarziu in noapte, aproape toti cei sositi sa se distreze si sa asculte muzica buna au refuzat somnul. De asemenea, au fost inaltate focuri de tabara pana la cer, iar in aceasta atmosfera aproape feerica s-a cantat la chitara, petrecerea prelungindu-se pana aproape in zori.

Ploaia torentiala, ignorata de public

In cea de-a doua zi a „Garana Folk Festival” au urcat pe scena muzicienii Nicu Alifantis, Alexandru Andries, precum si Mircea Florian, considerat folkist-ul „number one” al romanilor, primul muzician autohton care a folosit sintetizatorul. Ploaia torentiala care s-a abatut asupra lo-calitatii carasene nu i-a indepartat, insa, pe spectatori, acestia alegand sa ramana aproape de scena de pe care se auzeau versurile piesei lui Nicu Alifantis, „Rar” – „Ploua, ploua, ploua/ Vreme de betie”.
Cantaretii au impartit zeci de autografe la sfarsitul spectacolului, nerefuzand pe nimeni, fotografiindu-se cu oricine le cerea acest lucu. Ei au multumit publicului pentru fidelitate, pentru faptul ca acestia nu au plecat, in ciuda vremii capricioase. Succesul acestei editii a festivalului, cu „numarul unu”, a fost o confirmare ca astfel de evenimente merita initiate sau continuate.
Optimisti, organizatorii manifestarii au deja de pe-acum ganduri mari pentru editiile viitoare. Urmatoarele „live show-uri” de gen de la Garana i-ar putea aduce in fata fanilor, pe muntele Semenic, pe celebrul Goran Bregovici, dar si pe legendara formatie timisoreana „Phoenix”.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă