15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecial1.700 de galateni sunt dati in consemn la frontiera

1.700 de galateni sunt dati in consemn la frontiera

Peste 1.700 de galateni au interdictia de a parasi Romania din diverse motive, fiindu-le restrictionat dreptul de libera circulatie pentru diferite perioade de timp.
1.454 de persoane au suspendat dreptul de a calatori in strainatate pe perioade de la 1 la 5 ani din cauza ca au fost expulzati din tarile Uniunii Europene si din alte state cu care Romania are semnate acorduri de readmisie.
Acestia au fost returnati in Romania din cauza depasirii termenului legal de sedere sau pentru ca au comis infractiuni in statele respective.
Numai 99 dintre aceste persoane au pasapoartele in custodia Serviciului Public Comunitar de Evidenta si Eliberare a Pasapoartelor Simple din cadrul Prefecturii Galati, restul intorcandu-se in tara in baza unor titluri de calatorie emise de reprezentantele diplomatice ale Romaniei, acte a caror valabilitate expira o data cu intrarea in tara a titularului.
Toti cei 1.454 de galateni sunt dati in consemn la frontiera.
Alti 288 de galateni sunt dati in consemn la frontiera din cauze de natura penala, pentru ca sunt urmariti penal sau in curs de judecata. Cei 1.732 de galateni nu beneficiaza de prevederile noii legi privind regimul pasapoartelor si nu li se vor restitui documentele de calatorie, instantele de judecata urmand sa se pronunte in termen de sase luni in privinta mentinerii sau ridicarii interdictiei.

Cele mai citite

Ședință de urgență la Parlament, pentru o lege cu dedicație pentru președinte

Paradoxal : Iohannis va trebui să promulge o lege făcută pentru el Partidul Național Liberal a depus, în Parlament, un proiect care modifică legea electorală. PNL...

Leonard Doroftei şi soția lui au decis să participe la emisiunea Power Couple

Leonard Doroftei, fostul mare campion la box, și soția sa, Monica, au făcut un anunț surprinzător: vor participa împreună la emisiunea „Power Couple”, difuzată...

VIDEO Doi cetățeni moldoveni și un român, arestați pentru că au adus în țară „drogul zombie“

Doi cetățeni moldoveni și un român au fost arestați preventiv într-un dosar DIICOT legat de traficul de substanțe psihoactive, inclusiv „drogul zombie," cunoscut pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă