12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialAvalansa de internari in Spitalul Judetean Bacau

Avalansa de internari in Spitalul Judetean Bacau

Variatiile de temperatura inregistrate in ultima vreme au aglomerat Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. Aproape in fiecare sectie se inregistreaza „dubluri” in pat. Iar umezeala din atmosfera si ceata au dus la acutizarea bolilor cronice.

Mai afectate sunt persoanele varstnice

La O.R.L. medicii specialisti sunt nevoiti sa acorde zilnic asistenta medicala pentru 20-30 de persoane. Otitele, rinofaringitele, amigdalitele, sangerarile nazale si sinuzitele le dau cel mai mult de furca in aceasta perioada. Toate sunt cazuri grave, care necesita si internare. Cele mai mari probleme le creeaza persoanele varstnice care, pe fondul hipertensiunii, se prezinta la spital cu sangerari nazale puternice. In alte saloane, mai ales in sectia de Cardiologie, pacientii stau si cate doi in pat, iar adresabilitatea este din ce in ce mai mare.
Avalansa de internari forteaza cadrele medicale sa prescrie externari cu tratament la domiciliu bolnavilor ameliorati pentru a se face loc altora. S-au inregistrat si cazuri in care pacientii au facut ascensiuni tensionale mari, cu agravarea riscului de aparitie a accidentelor vasculare, ceea ce a necesitat transferarea lor in sectia de Neurologie. Dar sunt si multe persoane care sufera de cresteri si scaderi bruste de tensiune din cauza presiunii atmosferice.

Ceata, cauza numeroaselor internari

Capacitatea sectiilor Medicala si de Gastroenterologie este si ea depasita. Aici bolnavii stau cate doi in pat, iar numarul internarilor creste de la o zi la alta. Mai mult, din cauza cetii care persista de aproape o saptamana, cei care sufera de anumite boli cronice au cazut prada acestor intemperii ale vremii. Virozele respiratorii, pneumoniile, astmurile, bronhopneumopatiile, s-au acutizat, iar ulcerele, cirozele si hepatitele s-au decompensat. „Incidenta bolilor cronice acutizate este foarte mare, iar acum se inregistreaza perioada de varf in patologie”, ne-a declarat dr. Constantin Petraru, medic gastroenterolog. „Sunt zile cand am facut si 30 de internari. Activitatea din sectie este foarte intensa, mai ales ca in curtea noastra se arunca tot. Medicina interna absoarbe toate specialitatile si atunci avem de toate. Nu ne putem permite sa facem o selectie a cazurilor, chiar daca unii bolnavi sunt internati doar pentru investigatii medicale”, ne-a precizat si dr. Radu Mihailov, medic primar interne.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă