22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialActivitate paralizata la Vama Oradea

Activitate paralizata la Vama Oradea

Lucratorii vamali din cadrul Directiei Regionale Vamale (DRV) Oradea au intrerupt lucrul, ieri dimineata, pentru doua ore, alaturandu-se, astfel, grevei functionarilor publici membri ai Aliantei sindicale „Sed Lex”. Cu toate acestea, angajatii care efectueaza controlul la punctele de trecere a frontierei din vestul tarii nu au putut sa protesteze ca si colegii lor care lucreaza in birourile directiei, nefiindu-le permis acest lucru, insa au controlat la sange toate autovehiculele, motiv pentru care traficul vamal s-a derulat mai greu decat de obicei.
Greva de avertisment a angajatilor birourilor DRV din Bihor, Satu-Mare si Maramures a paralizat aproape orice activitate intre 8.00 si 10.00. Cu toate ca acestia au obtinut promisiunea ca nu vor fi reduceri de posturi incepand cu 1 ianuarie 2007, ei continua activitatile de protest demarate in urma cu circa o saptamana, solicitand cresterea salariului de la 600 RON la 1.250 RON.
„Posturile din birourile vamale, care incepand cu anul viitor ar urma sa fie desfiintate, vor fi mentinute prin mutarea personalului pe alte functii, in cadrul unor birouri vamale de interior, la granita de vest, unde va fi nevoie de personal, in cadrul directiei sau pentru colectarea accizelor, activitate care de la 1 ianuarie intra in atributiile noastre”, a declarat reprezentanta DRV, Dana Cuc.

Cele mai citite

Zelenski țintește NATO, UE și puterea armelor

Kievul rămâne secret cu privire la conținutul unui „plan de victorie”, pe care Zelenski vrea să-l discute întâi cu Joe Biden, săptămâna viitoare Pe lângă invitația...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă