15.4 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialZonele vitivinicole din Alba, promovate in Europa

Zonele vitivinicole din Alba, promovate in Europa

Vicepresedintele CJ Alba, Florin Marginean, a participat recent la doua manifestari organizate in Franta si Cehia, unde a continuat campania de promovare a zonelor vinicole din judet. Este vorba despre Festivalul International „Culturile lumii”, care a avut loc in localitatea Gannat si la care au participat 400 de artisti din mai multe tari, printre care si Romania.
„Conform programului stabilit de catre partea franceza, aceasta participare s-a constituit intr-o oportunitate unica pentru a descoperi culisele unui festival international, dar si sansa de a lua contact cu activitatile culturale si cu cele legate de vino-turism, de pe tot parcursul anului din departamentul Allier”, a declarat vicepresedintele CJ.
Potrivit sursei citate, in urma unei intalniri pe care a avut-o cu vicepresedintele departamentului Allier, Bernard Coulon, Marginean a decis realizarea infratirii dintre acest departament si judetul Alba, respectiv initierea unor asocieri intre viticultori francezi si romani.
„S-a mai discutat posibilitatea de a realiza schimburi de experienta intre viticultorii din Allier si Alba, dar si ca viticultorii independenti sa devina membri ai Asociatiei Internationale a Viticultorilor”, a adaugat Florin Marginean.
Cealalta manifestare la care a participat vicepresedintele Consiliului Judetean Alba a fost Consiliul International al Ansamblului Regiunilor Europene Vitivinicole (AREV). „Participarea judetului in cadrul acestor intalniri a presupus si distribuirea unor materiale de promovare a imaginii Albei, reinnoindu-se invitatia participarii reprezentantilor AREV la cea de-a VI-a editie a Festivalului "Strugurele de Aur". Tot cu aceasta ocazie a fost prezentat proiectul "Drumul Vinului" si Asociatia "Tara Vinului" in ideea gasirii unor surse de finantare”, a mai spus Marginean.

Cele mai citite

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...

Milionarul care merge cu autobuzul și metroul în București. „E mult mai ieftin”

Valeriu Iftime, patronul echipei FC Botoșani, a vorbit recent despre alegerile sale de transport în București. https://www.youtube.com/watch?v=84HAy8MRl3s Patronul de la FC Botoșani merge cu metroul când...

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă