16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăProiectul Codului Fiscal va fi facut public

Proiectul Codului Fiscal va fi facut public

Proiectul noului Cod Fiscal va fi publicat saptamana viitoare pe siteul Ministerului de Finante, in forma armonizata cu cinci directive ale Bruxellesului, potrivit unui oficial din Finante.
"Saptamana viitoare intentionam sa-l publicam pe site, pentru ca acum inca mai discutam cu mediul de afaceri”, a precizat oficialul in fata deputatilor Comisiei de buget, care s-au interesat despre stadiul de redactare a actului normativ.
Potrivit unor precizari aparute in acelasi context, taxa pe viciu Ð 10 euro pe mia de tigarete Ð va fi, practic, "o adaugire la accize”, "in afara de marirea care urmeaza sa fie aplicata de la 1 iulie”, iar "banii vor fi dati direct Ministerului Sanatatii sa-i gestioneze el”.
Presedintele Comisiei pentru buget, Mihai Tanasescu, a incercat un comentariu in legatura cu aceasta modalitate, desi mai intai a exclamat ca incearca de mult sa-l convinga pe Nicolaescu sa procedeze asa: "Nu este corect sa se duca la Ministerul Sanatatii. Daca este acciza, sa se duca acolo unde-i este locul. Iar, daca Guvernul vrea sa aloce niste bani in plus unui anumit segment de activitate, in speta sanatatea, poate sa aloce cat vrea din acciza respectiva”.
Oficialul din Finante a incercat o explicatie: "Cu acesti 10 euro, noi am fi acoperit practic cresterea de la 1 iulie, dar UE nu ne ia in considerare. Cresterea de la 1 iulie pe angajament, pe calendar, este basca!”, a venit replica finantistului. Acesta a mai incercat sa promoveze un amendament la Codul Fiscal prin intermediul vreunui deputat care s-ar fi oferit, dar nu a fost nimeni amator. Amendamentul viza modificarea articolului nr. 199 din Codul Fiscal, in sensul scutirii de accize a produselor petroliere inve0chite gestionate de Administratia Nationala a Rezervelor de Stat, "urmand ca dupa rafinare, cand se elibereaza in consum, produsul sa meagra pe Codul Fiscal”.
Deputatii nu au luat in considerare aceasta rugaminte transmisa de ministrul Finantelor. "Categoric nu”, a intarit si deputatul Mihai Tanasescu.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă