Rezoluţia a fost aprobată cu 514 de voturi pentru, 107 împotrivă şi 38 de abţineri. Potrivit raportului Stanişev, aprobat marţi de Parlamentul European, admiterea parţială a acestor ţări ar fi „lipsită de o justificare legală” şi ar putea avea efecte economice şi sociale negative pentru România şi Bulgaria. Europarlamentarul socialist bulgar a mai spus că o respingere din partea Comisiei Europene ar fi nejustificată.
În ciuda ciocănitorilor din Parlamentul European, majoritatea provenind din păcate din România, decizia e conformă cu realitatea. România a îndeplinit demult toate condițiile tehnice pentru admiterea în spațiul Schengen. Nu a existat şi nu există o bază juridică, legală care să justifice condiționarea admiterii în Schengen de evaluările făcute în cadrul MCV, iar decizia de marţi confirmă această realitate.
Peste un miliard de euro a cheltuit statul român cu firma franco-germană EADS pentru securizarea frontierelor. Croncănitorii urlau că nu e stat de drept, că justiţia, fiat justiţia e subordonată politic. S-a mai auzit ceva despre dosarul EADS şi politicienii anchetaţi de procurori? La München dosarul s-a închis. Batista e pe ţambal. Doar clapele sună a epoleţi strungiţi.
Comisia Europeană este obligată să pună în practică cererea Parlamentului European şi să decidă primirea României în Schengen fără noi condiţionalităţi.
În ciuda cozilor de topor, care din hulit ţara şi-au făcut o profesie europeană (în unele state europene serviciile secrete fiind pe urmele lor ca nu cumva să aducă un export de anticorupţie, România şi-a făcut bine treaba, am îndeplinit toate cerințele solicitate inițial. Mulţi am fost cei care am denunţat MCV-ul şi alte acareturi funcţionăreşti, inventate doar pentru a ne ţine la uşa Schengen.
Situația de discriminare în raport cu celelalte state trebuie să înceteze de îndată. Este o discriminare față de cetățenii români, care ar trebui să se bucure de aceleași drepturi de care se bucură toți ceilalți cetățeni europeni. Doar europarlamentarii PSD şi PPU, cu Maria Grapini, vârf de lance, au susţinut şi s-au luptat pentru decizia de eliminare necondiţionată a aderării de MCV. Restul şi-au blamat ţara. Au inventat cele mai năucitoare formule de agresiune asupra intereselor poporului român. Propunerea lui Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD, de retragere a cetăţeniei celor care hulesc este larg împărtăşită de români. Nu poţi să ai o dublă comandă când reprezinţi ţara, indiferent din ce grup parlamentar european te afli.
În istorie au rămas constructorii, nu demolatorii. Asta ar trebui să ştie şi macoviştii care din jihad instituţional şi-au făcut o profesie.
Încă nu e timpul pierdut. Alegătorii trebuie în alegerile din 2019 să-i azvârle din Parlamentul European prin vot. Nici nu ştiu pe ce listă mai pot candida aceşti indivizi.
Păcat că oficialii statului român nu ies în public să spună ce presiuni formidabile au făcut oficialii olandezi, cei austrieci pentru ca noi să nu intrăm în Schengen. Ar fi vrut să le dăm industria pe tavă.
Poate din lecţia franceză mai învăţăm ceva. Guvernele de la Paris au naţionalizat nu numai Reanult-ul. Ce s-ar întâmpla dacă ne-am lua Petrom-ul înapoi? I-ar ieşi Karinei Kneissl ochii ca la melc! Şi ce dacă!