19.3 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialConsiliul Judetean Constanta va fi reconstituit

Consiliul Judetean Constanta va fi reconstituit

Bucuria membrilor Aliantei de la Constanta a fost de scurta durata. Chiar daca instanta a dat castig de cauza liberalilor si democratilor, posibilul scenariu conform caruia cetatenii ar fi trebuit sa se prezinte la urne pentru a desemna alti consilieri judeteni s-a dovedit a fi nerealist.

Hartia prin care Ministerul Administratiei si Internelor comunica varianta agreata in legatura cu Consiliul Judetean era asteptata la Constanta inca de acum doua zile.
In conditiile in care partidele puterii erau constiente ca ceea ce trebuie sa se intample, indiferent de varianta, are termen 20 de zile de la data comunicarii hotararii instantei. Informatia cu privire la ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei pronuntate de Curtea de Apel Constanta a ajuns la Prefectura pe 4 aprilie.
Aritmetica simpla spune ca termenul stabilit de lege expira in a doua zi de Pasti. Cum Ministerul Administratiei si Internelor a optat pentru reconstituirea Consiliului Judetean, este de asteptat ca, prin ordin al prefectului, sa se stabileasca data la care alesii, cei desemnati initial (la alegerile locale din 2004), sa fie convocati la sedinta de constituire. Printre consilierii de la acea data s-au aflat Puiu Hasotti si Stelian Dutu, alesi in noiembrie, acelasi an, parlamentari de Constanta.

Batalie apriga

Cele doua tabere, pe de o parte PSD si PRM, pe de alta PD si PNL, s-au acuzat reciproc de tentative de racolare a alesilor care trebuie sa desemneze conducerea institutiei. Zvonuri au tot circulat si s-a vehiculat ca exista membri PSD care vor vota cu Alianta, si invers. Care dintre variante este cea reala nu se va sti decat la sedinta in care alesii judeteni vor trebui sa decida care dintre candidatii celor doua tabere vor conduce institutia in timpul ramas pana la organizarea alegerilor locale, programate in 2008. Daca ar fi sa luam in calcul numarul mandatelor, PSD este in avantaj cu cei 20 de consilieri care il reprezinta. Recent, social-democratii au anuntat ca se bucura, ca si in 2004, de sprijinul PRM.
Cu doar 14 consilieri, Alianta nu are cum sa rastoarne situatia in favoarea sa decat daca, intre timp, a reusit sa convinga macar 5 dintre adversari sa treaca de cealalta parte a baricadei. Sedinta de constituire a Consiliului Judetean ar putea fi convocata in Saptamana Mare sau chiar in a doua zi dupa Paste, cand expira cele 20 de zile prevazute de lege pentru convocarea consilierilor.
Reprezentantii celor doua partide care formeaza Alianta de la Constanta au sustinut ca este mai important faptul ca s-a castigat actiunea in instanta decat cine va conduce CJ, fapt ce demonstreaza ca nimeni nu si-a facut iluzii cu privire la o posibila victorie asupra adversarilor politici.

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu le transmite libanezilor că Israelul poartă un război cu Hezbollah, nu cu ei

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a transmis locuitorilor Libanului că ţara sa nu este în război cu ei, ci cu gruparea Hezbollah, potrivit DPA. „Am un...

Cursa digitală a energiei: contoare inteligente pentru 86% dintre consumatori

Președintele ANRE a declarat că au fost montate peste două milioane de contoare inteligente Prezent la Conferința Focus Energetic, președintele ANRE, George Niculescu, a afirmat...

România, pe marginea prăpastiei pe fondul derapajelor financiare din anul electoral

România se află într-o situație economică precară, iar riscurile asociate derapajelor financiare sunt mai vizibile ca niciodată. Într-un an electoral în care măsurile economice...
Ultima oră
Pe aceeași temă