13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialGalatenii au facut o vespasiana-diversiune in fata blocului

Galatenii au facut o vespasiana-diversiune in fata blocului

Povestea vespasianei sapate de locatari pe spatiul verde din fata blocului Y21 din cartierul galatean Micro 39 s-a dovedit a fi o diversiune pusa la cale de cativa locatari care au vrut sa atraga atentia presei si, in cele din urma, autoritatilor locale, in speranta ca, astfel, Primaria si DSP Galati vor obliga SC Apa Canal SA Galati sa reia furnizarea apei reci in blocul lor.

Din cauza datoriilor foarte mari pe care le au mai multe asociatii de proprietari la plata apei reci, in urma cu o luna, conducerea SC Apa Canal SA Galati a oprit furnizarea acesteia la 110 blocuri. Printre ele, si blocul Y21 din cartierul Micro 39. Locatarilor le-a fost pusa la dispozitie o sursa de apa prin instalarea unei cismele la punctul termic din apropierea blocului. Dupa trei saptamani de la sistarea furnizarii apei, pe peluza din fata blocului Y21 a aparut o latrina cu peretii improvizati din folii de plastic. Cum era de asteptat, subiectul a facut inconjurul orasului si a dat nastere multor controverse intre edilii Galatiului. Primarul Dumitru Nicolae, care nu fusese de acord cu intreruperea furnizarii apei reci, a acuzat ca responsabilitatea pentru aceasta situatie ii revine conducerii SC Apa Canal SA, care, in momentul intreruperii furnizarii apei reci la asociatiile de locatari cu datorii mari, a anuntat ca a intrerupt furnizarea cu aprobarea institutiilor de sanatate. „Eu am fost intotdeauna impotriva opririi apei potabile si uitati la ce s-a ajuns. Voi lua masuri, insa doar in urma analizei bilantului economic al societatii Apa Canal”, a declarat primarul Nicolae.
Stirea a atras insa si atentia Directiei de Medicina Preventiva Galati. Doua echipe de inspectori au descins la fata locului si au constatat ca vespasiana nu fusese folosita nici macar o singura data. „Doua echipe ale Directiei de Medicina Preventiva, deplasate la fata locului, au constatat ca pe domeniul public, in fata blocului Y21, a fost improvizata ostentativ o latrina nefunctionala, imprejmuita cu o copertina. Nu am gasit in probele luate din groapa de vreo 10 m adancime dovada ca aceasta a fost vreodata folosita”, a declarat sefa Directiei de Medicina Preventiva, dr. Liliana Moise. CMP Galati a trimis Primariei Galati o adresa prin care ii cere primarului Dumitru Nicolae sa desfiinteze latrina de la Y21.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă