14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialCoordonatorul programului de diabet, destituit din functie

Coordonatorul programului de diabet, destituit din functie

In urma cu doua zile, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta anunta ca medicamentele aferente programului national de diabet vor intarzia, fapt ce a produs panica in randurile bolnavilor. CJAS Constanta a trimis o adresa Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, prin care a adus la cunostinta ca pana pe 10 ianuarie furnizorii de medicamente antidiabetice nu au aprovizionat farmaciile unitatilor sanitare prin care se desfasoara acest program de sanatate. Miercuri, 11 noiembrie, directorul CJAS Constanta, dr. Liviu Mocanu, a discutat telefonic cu presedintele Casei Nationale. In urma discutiilor s-a decis efectuarea unei alte comenzi. In cursul zilei de ieri, dr. Doina Catrinoiu, coordonatorul programului, a fost destituita din functie. Motivul, potrivit declaratiilor directorului Casei de Asigurari de Sanatate Constanta, dr. Liviu Mocanu, este ca ea nu s-a ocupat de efectuarea comenzilor de medicamente.

Intarzierile puteau fi evitate

„Am solicitat Casei Nationale si Ministerului Sanatatii destituirea sa din functia de coordonator al programului de diabet, deoarece nu a efectuat comanda de medicamente in avans pe luna ianuarie. Dr. Catrinoiu stia de aceasta necesitate, insa nu a luat masuri. In plus, aceasta nu ne-a informat, in intervalul 5-10 ianuarie, ca furnizorii de medicamente nu au adus comenzile”, a explicat directorul CJAS Constanta. Acesta nu a fost singurul motiv care a stat la baza luarii deciziei. Conform declaratiilor dr. Liviu Mocanu, dr. Catrinoiu a incalcat, in repetate randuri, ordine ale Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, fapte descoperite ca urmare a controalelor efectuate in trimestrele III si IV ale anului trecut. „Nici ieri (n.r. – miercuri, 11 ianuarie), in cel de-al 12-lea ceas, nu a reusit, pana la ora 16.00, sa trimita comanda furnizorilor de medicamente”, a mai precizat directorul CJAS Constanta.

Nu a gasit un numar de… fax

Dr. Doina Catrinoiu, initial, a motivat neefectuarea comenzilor prin faptul ca nu a gasit numarul de fax al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Ulterior, aceasta i-a explicat directorului Liviu Mocanu ca soft-ul computerului nu i-a permis efectuarea in avans a comenzilor. „Regret ca din aceasta cauza pacientii au fost nelinistiti si s-au gandit ca vor ramane fara medicamente sau chiar ca viata le va fi pusa in pericol. Nu mai exista motive de ingrijorare, deoarece pana maine (n.r. – azi) toate medicamentele se vor afla in farmacia din cadrul ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta”, a afirmat directorul CJAS Constanta, dr. Liviu Mocanu. Directia de Sanatate Publica Judeteana Constanta si conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta trebuie sa propuna un medic specialist care sa preia atributiile detinute de fostul coordonator al programului de diabet.
Potrivit declaratiilor directorului DSPJ Constanta, dr. Marius Enescu, momentan aceasta problema se afla in discutie la nivelul celor doua institutii de sanatate.

Cele mai citite

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă