14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialSe inmultesc epidemiile!

Se inmultesc epidemiile!

Directia de Sanatate Publica Judeteana Constanta anunta ca, in urma prelucrarii statistice a datelor referitoare la epidemia de rujeola, in anul 2005 s-au inregistrat in judetul Constanta 1471 de cazuri suspecte, din care au fost confirmate serologic 810. De la inceputul anului 2006 si pana in prezent, au mai fost inregistrate alte 57 de cazuri suspecte de rujeola. In acest moment sunt internati la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta 26 de pacienti cu diagnostic clinic de rujeola, in ultimele 24 de ore unitatea sanitara primind alti 3 pacienti cu suspiciune de rujeola.
Cat despre varicela, DSPJ anunta ca, in ultimele 24 de ore, nu s-a inregistrat nici un astfel de caz nou. Din datele epidemiologice existente, reiese ca numarul de cazuri de varicela inregistrate in acest sezon nu depaseste valorile de anul trecut.
Cu privire la situatia prevenirii imbolnavirilor potentiale cu virusul gripei aviare H5N1, directorul DSPJ Constanta, dr. Marius Enescu, declara ca nu exista inca date obiective care sa ateste transmiterea sa interumana si nu a fost inca evidentiata vreo forma mutanta cu capacitatea de a se transmite de la om la om. De asemenea, acesta a mai spus ca pe teritoriul judetului Constanta nu a fost semnalat inca nici un focar de mortalitate aviara prin infectie cu H5N1 si nici un caz suspect de afectare umana. Procedura de vaccinare antigripala va fi continuata pana in momentul in care DSPJ Constanta va epuiza dozele aferente sezonului rece 2005-2006. In stocul de rezerva vor fi retinute aproximativ 1.500 de doze pentru interventia in eventualele focare. Pana in acest moment, la nivelul judetului Constanta, au fost vaccinate antigripal peste 45.000 de persoane. In urma analizei intreprinse de catre Ministerul Sanatatii, s-a comunicat ca, in raport cu starea de alerta in care ne aflam in acest moment, interventia de imunizare in eventualele focare este suficienta. DSP a dispus efectuarea repetata a triajelor epidemiologice, altele decat cele obligatorii la inceput de semestru, in toate unitatile de invatamant. Aceste controale vor avea ca tinta primordiala colectivitatile din mediul rural si cele unde se constata un numar sporit de imbolnaviri respiratorii.

Cele mai citite

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă