16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialProcesul Prefectura vs. CJ Galati a fost amanat

Procesul Prefectura vs. CJ Galati a fost amanat

Prima intalnire la Contencios Administrativ intre Prefectura Galati si Consiliul Judetean Galati, in procesul deschis de Prefectura pentru anularea Hotararii CJG nr 251/30.09.2005, prin care a fost ales in mandatul de vicepresedinte al CJ pesedistul Eugen Chebac, pe locul ramas liber prin plecarea liderului democrat Mircea Toader in functia de secretar de stat la MAI.

Protocolul mototolit

Reamintim ca alegerea consilierului PSD in mandatul ce ar fi trebuit sa revina PD este urmarea faptului ca 8 din cei 9 consilieri judeteni ai Partidului Conservator au votat candidatul PSD, nu pe cel al PD, iar aceasta colaborare cu PSD a constituit motivul pentru care Alianta a suspendat protocolul de coalitiei de guvernare la Galati. Copresedintii Aliantei, Victor Dobre (PNL) si Mircea Toader (PD) s-au adresat Prefecturii Galati, cerand anularea hotararii pentru ca nu a fost respectata procedura de vot prevazuta de Regulamentul de functionare a CJ Galati, iar Prefectura a solicitat la Contencios Administrativ judecarea acestei sesizari. Contestarea alegerii de catre Alianta a determinat, in mod repetat, o contestare a contestatiei de catre presedintele CJ si al PC Galati, Eugen Durbaca, ce sustine ca alegerile au fost corecte. La termenul de ieri, Prefectura Galati a cerut o amanare, iar instanta a hotarat ca noul termen sa fie pe 21 noiembrie.

Liderii PC emit SMS-uri confuze

Principala consecinta a acestei amanari este faptul ca pana la pronuntarea sentintei hotararea este suspendata, iar Eugen Chebac, care isi preluase atributiunile de vicepresedinte al CJ Galati, a trebuit sa le abandoneze. Cel putin de fatada, pentru ca la recenta vizita a ministrului Laszlo Borbely in zonele sinistrate din judetul Galati presedintele CJ Galati a fost insotit la aceasta analiza de vicepresedintele suspendat, Eugen Chebac. De altfel, liderii PC Galati au un mesaj dublu in privinta solutionarii „crizei protocolului”. In timp ce deputatul PC de Galati, Bogdan Liviu Ciuca, purtator de cuvant si reprezentant al PC in Consiliul National al Coalitiei, sustine decizia CNC de rezolvare a crizei prin convocarea unei noi sedinte de alegeri, liderul PC Galati, care este si vicepresedinte al Consiliului National al PC, sustine ca PSD trebuie sa pastreze mandatul de vicepresedinte al CJ Galati.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă