17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialMadonna a adoptat un orfan din Malawi

Madonna a adoptat un orfan din Malawi

Vedeta pop Madonna a adoptat un baietel in varsta de 13 luni din Malawi, a carui mama a murit la o luna dupa nastere, din cauza unor complicatii, au scris „The Sun” si „Daily Mail”. „The Sun” a publicat si o fotografie a Madonnei, purtand in spate un copil mic.
Purtatoarea de cuvant a cantaretei, Liz Rosenberg, nu a confirmat aceasta stire, dar tatal si bunica baietelului au facut cateva declaratii. Yohame Banda (32 de ani) a declarat pentru AP ca fiul sau, David, a fost adoptat de catre o „cantareata celebra din SUA” si ca se bucura foarte mult ca baietelul a fost salvat de saracia din Malawi. „Stiu ca in America va fi foarte bine ingrijit”, a mai spus Yohame Banda. Tatal a primit asigurari si ca fiul sau va vizita Malawi, pentru a-si cunoaste radacinile. Bunica lui David, Asinei Mwale, a declarat ca a aflat despre adoptie de la directorul orfelinatului in care era ingrijit micutul.
Madonna a vizitat cel putin o data orfelinatul, in timpul sederii in Malawi, unde a finantat mai multe proiecte de caritate destinate in special orfanilor din cauza SIDA, al caror numar este estimat la un milion. In multe cazuri, si alte rude apropiate ale orfanilor sunt afectate sau au decedat, neputand prelua sarcina ingrijirii copiilor. Malawi este una dintre cele mai sarace tari din lume. 14 la suta din populatia de 12 milioane sunt infectati cu virusul HIV, care provoaca SIDA. Madonna a infiintat in Malawi un centru pentru ingrijirea copiilor orfani, care va oferi adapost, hrana si educatie pentru aproximativ 4.000 de copii. Cantareata mai are doi copii, o fetita, Lourdes (noua ani) si un baiat, Rocco (cinci ani), fiul actualului ei sot, regizorul britanic Guy Ritchie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă