18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecial"Asasinul-kebab" nu este de gasit

„Asasinul-kebab” nu este de gasit

Politia criminala germana se afla in fata unui caz deosebit de grav, complex si, aparent, fara solutie. Unic in Europa, dupa cum a afirmat si un responsabil al politiei din Nurnberg.
Nu exista nici o amprenta, nici o proba ADN si nici un mobil care sa justifice asasinarea mai multor persoane, majoritatea de origine turca. Dar, in ultimii sase ani, noua corpuri neinsufletite, sase ale unor turci, doua ale unor cetateni ger-mani de origine turca si unul al unui grec, au fost gasite si depuse la morgile din Nurnberg (sud), Hamburg (nord), Munchen (sud), Rostock (nord-est) si Dortmund (vest).
Singura ipoteza pe care o au anchetatorii este ca presupusul criminal, supranumit „asasinul in serie de kebab”, pentru ca mai multe dintre victimele sale vindeau astfel de produse traditionale turcesti, a avut, probabil, o experienta negativa cu o persoana de origine turca. In rest, numai enigme, desi s-a constituit o comisie speciala, numita „Bosfor”, pentru acest caz.
Halit Yozgat (21 de ani), de exemplu, este cea de-a noua victima a ucigasului in serie. El a fost gasit impuscat de doua ori in cap cu un pistol Ceska 83 de calibru 7,65, pe 6 aprilie, intr-un cybercafe din Kassel. Aceeasi arma a fost folosita insa si acum sase ani la asasinarea lui Enver Simsek, proprietarul unui mic stand de flori din Nurnberg. Comisarul german Wolfgang Geier a explicat ca „particularitatea acestui caz este ca nu stim de ce au fost omorate victimele. Si de ce exista o pauza de doi ani si jumatate intre cel de-al patrulea asasinat, de la Munchen, si cel de-al cincilea, de la Rostock. Si de ce, in aprilie, asasinul a ucis doi oameni in doua zile”. Cercetarile continua.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă