16.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialProteste in strada impotriva inchiderii a doua sectii din spital

Proteste in strada impotriva inchiderii a doua sectii din spital

VULCAN. Zeci de oameni au protestat, ieri, in fata Spitalului Orasenesc Vulcan impotriva deciziei Directiei de Sanatate Publica Hunedoara, privind desfiintarea sectiilor ginecologie si chirurgie, considerate de stricta necesitate.
La protest au luat parte bolnavi, femei insarcinate, dar si simpli localnici.
In plus, liderii de sindicat de la spitalul din Vulcan spun ca masura de reducere a numarului de paturi va afecta aproximativ 50 de angajati si ii acuza pe reprezentantii DSP ca au luat decizia fara sa-i consulte.
In urma unui control efectuat de DSP, pentru identificarea gradului de realizare a parametrilor de performanta, s-a luat decizia desfiintarii sectiilor de ginecologie si chirurgie din cadrul Spitalului Orasenesc Vulcan, stabilindu-se ca la acestea nu se justifica numarul de paturi, iar numarul pacientilor este in scadere.
Directorul DSP Hunedoara, Dan Magheru, a declarat ca anul trecut au fost numai 200 de nasteri la sectia de ginecologie a spitalului, in conditiile in care media ar fi undeva la 500, iar sectia este deservita de o singura doctorita. Si la chirurgie este acelasi lucru, numarul operatiilor fiind foarte mic.
Acestea ar fi motivele pentru care saloanele la aceste sectii nu se mai justifica, din lipsa pacientilor.
Reprezentantii DSP mai spun insa ca la spitalul din Vulcan va fi infiintata o sectie moderna de primire a urgentelor, cu personal medical permanent.

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...

Lista firmelor și asociațiilor care vor oferi cursuri de formare profesională la Start-Up Nation

Până pe 30 septembrie, la ora 20:00, un total de 177 de societăți comerciale și asociații specializate în formare profesională s-au înregistrat pentru a...

Rwanda interzice ritualurile magice în fotbal!

Rwanda a devenit prima țară care interzice oficial folosirea ritualurilor magice în meciurile de fotbal, jucătorii implicați în astfel de practici urmând să primească...
Ultima oră
Pe aceeași temă