22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecial"Aris" SA Arad risca sa fie inchisa temporar

„Aris” SA Arad risca sa fie inchisa temporar

Activitatea de productie a SC „Aris” SA din Arad risca sa fie oprita temporar, dupa ce conturile fabricii de strunguri au fost blocate de ANAF. Potrivit conducerii firmei, din cauza blocarii conturilor nu se mai poate face aprovizionarea cu materie prima, cea existenta in prezent pe stoc urmand a fi epuizata in cateva zile.
Totodata, blocarea conturilor complica si mai mult soarta „Aris”, deoarece fabrica nu isi mai poate plati datoriile esalonate catre stat. Liderul sindicalistilor din cadrul societatii, Lucian Lacsan, a spus ca oamenii se simt dusi cu vorba, dar a adaugat ca nu vor mai organiza nici un protest pana la procesul in care fabrica contesta decizia Consiliului Concurentei.
Reprezentantii „Aris” cer sa fie anulata o hotarare a Consiliului Concurentei, conform careia societatii i-ar fi fost acordat ilegal un ajutor de stat, iar acum trebuie returnata suma de 280 miliarde lei vechi. Directorul grupului de firme „Astra Comind”, care detine si fabrica de strunguri, Valer Blidar, a spus ca orice activitate este blo-cata, iar in aceste conditii nu se pot face nici incasari si nici plati.
Pentru ca stocul de materie prima nu este prea mare, exista pericolul ca fabrica sa fie inchisa temporar. Mai mult, conducerea unitatii acuza pasivitatea autoritatilor de la Bucuresti fata de o fabrica in care muncesc aproape 700 de oameni.
Problemele fabricii de strunguri au inceput dupa ce Consiliul Concurentei a sustinut, dupa aproape sase ani, ca stergerea unor datorii de 280 miliarde lei vechi catre bugetul de stat, datand din perioada in care „Aris” apartinea inca statului, nu ar fi fost facute conform legii. Consiliul Concurentei, prin ANAF, vrea sa execute acum noul proprietar, care a cumparat fabrica in 2002 si care nu are nici o legatura cu ce s-a intamplat atunci.
Muncitorii de la „Aris” au declansat, de la sfarsitul lunii ianuarie, o serie de proteste de strada, circulatia pe principalele artere din municipiul Arad fiind blocata de mai multe ori.
Oamenii au cerut sa fie anulata decizia Consiliului Concurentei, conform careia fabricii i-a fost acordat ilegal un ajutor de stat, iar acum trebuie returnata suma de 280 miliarde lei.
In luna februarie, conturile fabricii de strunguri au fost deblocate, iar activitatea de productie s-a desfasurat normal. Cu toate acestea, saptamana trecuta a venit decizia de a fi blocate din nou conturile, unitatea fiind acum la un pas de a fi inchisa.

Cele mai citite

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...

Viorica Dăncinepoate – Academia Catavencu

După atât de cunoscutele „Scopul partidului social-democrat este să câștige alegerile prezidențiale, locale și parlamentare de anul trecut” și „lupt împotriva unei țări...

Cum să îți amenajezi livingul cu fotolii puf eco?

Vrei să îți amenajezi livingul diferit? În cazul acesta, poți opta pentru mobilier inedit, așa cum sunt și fotoliile puf eco. Aceasta alegere...
Ultima oră
Pe aceeași temă