19.7 C
București
joi, 3 octombrie 2024

Breviar

Interesele subprefectului

Badalau Nicolae (deputat PSD) – cercetat dupa ce PNA s-a sesizat din oficiu asupra faptului ca acest parlamentar, fost subprefect, al judetului Giurgiu ar face parte dintr-un grup de interese constituit din persoane cu functii de decizie in cadrul administratiei publice judetene; acesta ar fi urmarit preluarea sub control a principalelor activitati economico-sociale si financiare, deturnarea in interes personal si de grup a fondurilor alocate investitiilor si protectiei sociale, dar si exercitarea de presiuni asupra factorilor de decizie, la diferite niveluri, pentru spijinirea unor activitati ilicite.

Traficarea functiei

Balcan Viorel (deputat PSD) – cercetat de DNA pentru ca in aprilie 2004 s-ar fi implicat intr-un proces de la Tribunalul Braila, in care judecatorul Radu Secareanu a dispus o solutie favorabila in dosarul civil nr. 6.995/2002, cu reclamanta SC CET SA Braila, pentru ca fiica acestuia sa fie angajata in functia de consilier juridic la societatea amintita; mai e cercetat si pentru faptul ca in anul 2001 ar fi primit de la numitul Vasile Munteanu suma de 200 milioane de lei pentru ca, prin influentele sale exercitate la unele institutii publice, acea persoana sa fie numita director general la CET SA Braila, lucru care s-a si intamplat.
Vintila Matei (fost senator PSD) – cercetat de DNA pentru ca i-ar fi promis primarului comunei Mandresti, Dragu Ionel, ca va interveni pe langa conducerea IGPR pentru intocmirea cu celeritate a formalitatilor legate de transferul cu titlu gratuit al unor utilaje in patrimoniul autoritatii locale.

Secretar de stat cu… PAS

Senatorul (PSD) Petre Daea este cercetat de DNA pentru ca, in calitate de secretar de stat la MAA, s-ar fi implicat, prin diverse acte de coruptie, in licitatia trucata a vanzarii activelor SC Piscicola Neamt; respectivele active, subevaluate, au fost adjudecate de SC Proora Impex, prin documente false, in timp ce firma Piscicola PAS din Piatra Neamt a fost inlaturata abuziv.

Firme favorizate

Sireteanu Mihail (fost deputat PSD) este cercetat de DNA pentru ca s-ar fi implicat in afacerea „MFA SA Mizil”, mai precis in realizarea unor contracte comerciale incheiate de conducerea societatii, prin care au fost favorizate anumite firme proprii, folosind informatii si date pe care le-a cunoscut, in mod direct, gratie functiei de parlamentar.

Cele mai citite

Meta va face schimb de informații cu două bănci britanice pentru a combate fraudele online

Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, a anunțat că lucrează alături de două bănci majore din Marea Britanie într-un parteneriat de partajare a informațiilor, menit...

Meta va face schimb de informații cu două bănci britanice pentru a combate fraudele online

Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, a anunțat că lucrează alături de două bănci majore din Marea Britanie într-un parteneriat de partajare a informațiilor, menit...

Românii au cheltuit aproximativ 1,2 miliarde de euro pe biletele de avion în sezonul estival din 2024

Aeroporturile din România au avut un flux de 7,9 milioane de pasageri în lunile de vară ale acestui an, conform datelor furnizate de Asociația...
Ultima oră
Pe aceeași temă