16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSMURD Galati ar putea fi extins si la Braila

SMURD Galati ar putea fi extins si la Braila

Medicul Raed Arafat si chestorul Vladimir Secara, seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, au vizitat Galatiul pentru a stabili cu autoritatile locale toate detaliile infiintarii, pana la sfarsitul anului, a Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare la Galati.
La Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Galati au fost gasite toate cele necesare pentru functionarea noului serviciu, de la sediu la masini si soferi, iar toate detaliile au fost discutate cu prefectul Mihai Capra, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, colonelul Viorel Zaharia, directorul DSP, dr. Sorin Ungurianu, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta, Mihai Polinschi, presedintele CJ, Eugen Durbaca, si primarul Dumitru Nicolae.
La intalnire a participat si prefectul Brailei, Nicolae Mitroi, pentru ca exista intentia ca activitatea SMURD Galati sa fie extinsa si la Braila: „Noi avem atat experienta reusitei, dar si a esecurilor in ceea ce priveste serviciile SMURD. Aici, la Galati, si numai faptul ca sunt prezenti toti factorii de decizie ne demonstreaza ca se doreste in mod real infiintarea unui astfel de tip de serviciu. El poate fi extins si pentru Braila”, a declarat Raed Arafat.
Centrul medical SMURD va functiona la Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Galati, a carei extindere si modernizare urmeaza sa fie data in folosinta pana la sfarsitul anului. In prima instanta, SMURD Galati va functiona cu patru echipaje, plasate la Galati, Tecuci, Ivesti si Tg. Bujor. Centrul medical va fi coordonat de dr. Bogdan Gabora, care a lucrat 5 ani la SMURD Targu Mures, perioada in care a fost „mana dreapta” a lui Raed Arafat, dupa care a fost cel care a pus piatra de temelie a Unitatii de Primire Urgente de la Spitalul Clinic de Urgenta Galati.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă