5.4 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialGalceava politica pentru un buget inexistent

Galceava politica pentru un buget inexistent

CLUJ-NAPOCA. Bugetul municipiului Cluj-Napoca a devenit motiv de dispute politice, chiar daca subiectul nu a intrat in dezbaterea Consiliului Local. Liderii filialei PSD il acuza pe viceprimarul liberal Adrian Popa ca ar incerca sa se delimiteze de esecul primarului PD Emil Boc privind neadoptarea strategiei de dezvoltare a orasului.
Aceste declaratii vin in contextul in care Popa declara ca PNL va trimite 70.000 de scrisori clujenilor, in care le va cere acestora sa isi spuna parerea in legatura cu prioritatile municipiului pentru anul viitor. Liderul Opozitiei din Consiliul Local, presedintele PSD Cluj-Napoca, Remus Lapusan, a spus ca aceasta consultare este fara sens. El crede ca daca PNL ar fi vrut intr-adevar sa alcatuiasca bugetul pe baza prioritatilor cetatenilor, ar fi trebuit ca anul trecut sa voteze impotriva sumei stabilite de primarul Boc pe baza unor prioritati stabilite impreuna cu sefii de servicii din Primarie.
Tot Remus Lapusan sustine ca bugetul ar trebui sa fie stabilit conform strategiei de dezvoltare a orasului, numai ca aceasta nu exista. Alcatuirea unei astfel de documentatii a fost una dintre temele campaniei electorale a actualului primar Emil Boc. El a organizat mai multe dezbateri tematice in acest sens, dar, desi a trecut jumatatea mandatului sau, strategia nu a fost trimisa consilierilor locali.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă