25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPatronul de la "Tortuga", arestat cu "mascatii" pentru proxenetism

Patronul de la „Tortuga”, arestat cu „mascatii” pentru proxenetism

Patronul a doua controversate sexycluburi din centrul Galatiului a fost arestat cu ajutorul „mascatilor” si a primit deja un mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile pentru ca a exploatat sexual mai multe tinere, obtinand de pe urma acestora importante sume de bani.

Saltat de „mascati” pentru proxenetism

Sorin Neacsu, patronul sexycluburilor „Tortuga” si „Harem”, si al agentiei de impresariat „Mega Dance”, a fost arestat de politistii de la Serviciul Investigare Fraude, sustinuti de luptatorii DPIR, pentru ca a obligat mai multe tinere angajate ca dansatoare sa practice prostitutia. Conform declaratiilor purtatoarei de cuvant a IJP Galati, inspector principal Cristina Tatulici, „in perioada ianuarie-iulie 2006, a angajat ca dansatoare, la un bar pe care il administreaza, trei tinere din Galati, Constanta si Republica Moldova, pe care, ulterior, prin amenintari, le-a obligat sa practice prostitutia, pentru obtinerea de foloase materiale in favoarea sa”. Din exploatarea sexuala a tinerelor, Neacsu a obtinut suma de 900 de milioane de lei vechi. „Mascatii” au descins la locuinta patronului de la „Tortuga”, de unde au ridicat mai multe inscrisuri ce constituie mijloace de proba pentru documentarea intregii sale activitati infractionale. Foarte posibil ca, dupa analizarea „condicutei”, acuzatiile aduse lui Neacsu sa ii complice situatia si mai mult.

Specializat in „utilizarea” minorelor

In urma probatoriului administrat in dosar, Sorin Neacsu a fost retinut pe ordonanta si a fost prezentat instantei de la Judecatoria Galati, care a emis pe numele sau mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, pentru savarsirea infractiunii de proxenetism, fapta prevazuta si pedepsita de art. 329 din Codul Penal, pentru care ar putea primi de la 3 la 10 ani de inchisoare.
Desi are numai 25 de ani, in ultimii ani Sorin Neacsu a fost implicat in mai multe scandaluri, iar aceasta arestare a sa pentru proxenetism este cireasa de pe tort. Debutul a fost in 2001, cand firma sa de „impresariere” a dansatoarelor, Mega Dance SRL, a fost amendata de Inspectoratul Teritorial de Munca Galati pentru ca, desi nu avea contracte, media persoane care doreau sa lucreze in strainatate.
In 2004, a fost in mijlocul unui scandal cu iz penal, dupa ce o eleva de la Grupul Scolar Metalurgic a disparut de acasa si dupa mai multe zile a fost gasita de politie dansand la clubul „Tortuga”. In 2005, Sorin Neacsu si prietena si asociata sa, Raluca, au fost retinuti de politistii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, pentru racolarea unor minore in acte cu caracter obscen: „Cei doi, in perioada 2004-2005, au racolat, determinat si folosit persoane minore in acte cu caracter obscen si au organizat reuniuni in cadrul carora s-au comis acte cu caracter obscen, la care au participat sau asistat persoane minore, fapte pentru care legea prevede pedeapsa cu inchisoare de la 3 la 12 ani”, se spunea in comunicatul politiei. Dupa 24 de ore, Neacsu si prietena lui au fost eliberati. Acum, se pare ca Sorin Neacsu nu va mai scapa de inchisoare.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

Jucătoare de tenis cunoscute la pariuri

Tenisul feminin a oferit, de-a lungul timpului, partide memorabile ce nu pot fi uitate de pasionații acestui sport. Nume importante din circuitul WTA au...

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat: idei și sugestii

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat este o strategie esențială pentru orice magazin, deoarece acest spațiu poate transforma clienții indeciși în cumpărători. Plasarea inteligentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă