In ultimele zile zeci de copii au ajuns in spitalele vrancene din cauza consumului de alimente alterate. Dulciurile, produsele de fast food sau iaurturile au fost cauzele care au bagat copiii in spital, cadrele medicale declarand ca zilnic apar 9-10 cazuri de toxiinfectii alimentare ce trebuie internate. Specialistii apreciaza ca aceste boli diareice la copii apar ca efect al caldurii din ultima vreme, care a determinat deteriorarea produselor alimentare. Sectia de pediatrie a Spitalului Judetean Focsani avea ieri peste 70 de copii internati in cele 60 de paturi existente.
Pacientii cu boli diareice sau intoxicatii alimentare care sunt internati in spital au varste cuprinse intre 18 luni si 16 ani. Specialistii afirma ca de obicei bolnavii se fac bine dupa doua-trei zile de tratament, fiind cazuri in care isi revin dupa numai 24 de ore. Din pacate, parintii vin destul de tarziu cu micutii bolnavi la spital, ei preferand mai intai sa mearga la farmacii si sa administreze copiilor medicamente recomandate de unii sau de altii. In astfel de cazuri specialistii recomanda parintilor sa se prezinte cu copiii de urgenta la medic pentru ca numai medicul poate stabili diagnosticul corect si o alimentatie potrivita in astfel de imprejurari. De asemenea, tot ei atrag atentia ca in alimentatia copiilor trebuie evitate conservele, alimentele congelate si mai ales trebuie citit cu atentie ambalajul produsului, care are pe el data expirarii si componenta alimentara.