20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPatrule permanente pe litoral

Patrule permanente pe litoral

Parcarile vor fi pazite in permanenta, iar plajele vor fi monitorizate atat de pe cele mai inalte puncte din statiune, cat si de caini special antrenati in lupta antidrog. Pana la venirea verii, jandarmii fac lectii intensive pentru cunoasterea in detaliu a legislatiei.
Sezonul estival este luat in serios de jandarmii constanteni. Colonelul Costica Cojoc, seful Gruparii Mobile de Jandarmi Constanta, a declarat ca se fac pregatiri cu toate detasamentele pentru insusirea prevederilor legislatiei. Aceasta masura vine ca urmare a noilor competente atribuite jandarmilor, respectiv drepturile de autor, sanctiuni pe linia protectiei mediului si a prevenirii si combaterii violentei in sport. „Am desfasurat intalniri cu lucratorii Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, ofiterii Biroului de Combatere a Crimei Organizate, procurorii Parchetelor militare si civile si psihiatri. Practic lucram cu oamenii pentru a realiza cele mai eficiente modalitati de interventie pentru a avea succes deplin in combaterea infractionalitatii”, a mentionat Costica Cojoc. „Vom incerca sa folosim in patrule si elevi care au ales ca arma jandarmeria. Mai mult de atat vom face tot posibilul pentru a monitoriza in permanenta parcarile, fiind folositi in acest sens si caini de serviciu. Totodata, vrem sa folosim patru sau cinci caini antidrog pentru a se depista zonele in care se consuma stupefiante de mare risc, aflate in ultimii ani la moda in randul turistilor”, a spus seful Gruparii.

Monitorizare la inaltime

Reprezentantii Jandarmeriei spun ca s-a luat legatura cu Agentia Nationala a Turismului pentru a obtine competenta in asigurarea si mentinerea ordinii publice, avand in vedere ca, pe perioada sezonului estival, acestia sunt imputerniciti doar sa restabileasca ordinea publica. Conform planurilor provizorii intocmite, Costica Cojoc a mentionat ca sunt suficienti oameni, in perioada de varf fiind asteptati pe litoral studenti si elevi ai scolii de Jandarmerie.
In programul estival de actiuni a fost trecuta supravegherea plajelor impotriva hotilor care actioneaza in plina zi de pe hotelurile inalte ale statiunii Mamaia. Totodata, Gruparea Mobila are in plina desfasurare si un program PHARE, demarat in luna august a anului trecut, cu specialistii francezi, pentru imbunatatirea activitatii pe linia de cercetare penala si criminalistica.

Siguranta in scoli

Referitor la violenta in institutiile scolare, Gruparea Mobila de Jandarmi Constanta a pus in aplicare un plan de cooperare cu sectiile I, II si III de Politie. Astfel, in luna ianuarie, in zona de competenta stabilita impreuna cu Politia Constanta au fost efectuate 93 de misiuni. In luna februarie, la cele 74 de misiuni, la care au participat peste 600 de jandarmi, s-au adaugat si 42 de actiuni punctuale. Pentru o mai buna cunoastere a fost intocmit cate un dosar pentru fiecare institutie scolara. Un ofiter este desemnat sa efectueze activitati de constientizare, sa participe la orele de dirigentie, la sedintele cu parintii si cu profesorii si la intalnirile de la Inspectoratul Scolar Judetean.

Cele mai citite

Vine și recompensa după victoria cu RFS! Ce suma va câștiga FCSB în urma victoriei din Europa League

FCSB a învins RFS cu 4-1 în Europa League și ocupă locul 2 în clasament, având 3 puncte, la egalitate cu Ajax Amsterdam. Echipa FCSB,...

România, tot mai aproape de eliminarea vizelor pentru SUA: rata de respingere a cererilor de viză scade sub 3%

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent că România a atins un prag esențial pentru admiterea în programul Visa Waiver al Statelor Unite, subliniind că...

Octombrie începe cu vreme rece și ploi abundente, urmată de o încălzire ușoară, conform prognozei ANM

Luna octombrie aduce un debut cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite și precipitații abundente în mai multe regiuni, potrivit prognozei publicate vineri de...
Ultima oră
Pe aceeași temă