11 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialPiata modesta pentru aproape toate cluburile

Piata modesta pentru aproape toate cluburile

Cu ochii mai mult la ce se intampla la echipele mari, s-a vorbit mai putin de restul gruparilor aflate si ele in plina campanie de transferuri. Noutatile in ceea ce le priveste sunt mai putine si ele tin de posibilitatile financiare ale cluburilor.
Granzii au pus ochii pe ce aveau mai bun si numai cu cateva exceptii nu au putut rezista ofertelor. Pana acum se tine tare doar presedintele Sportului Studentesc, Vasile Siman, care are preturi piperate pentru Mazilu, Balan si Lazar, taind pofta ofertantilor.

Noutati putine

Otelul este formatia care anunta cele mai multe noutati. Antrenorul Grigoras are la dispozitie 15 jucatori noi, numai unul mai de marca, Baltoi, de la Dinamo. Mai sunt anuntate sosirile lui Gabi Paraschiv de la Petrolul si a argentinianului Bazzi (FC National). In rest, nume necunoscute, printre care si un brazilian. Din vechiul lot au mai ramas Viorel Tanase, Craciun si Marginean.
Jiul are de rezolvat, in primul rand, problema antrenorului Ionut Chirila, care nu e pe placul patronului, Alin Simota, si a stat sub semnul demiterii intreg turul de campionat. El are o oferta din Emirate, dar nu vrea sa plece pana ce gruparea din Petrosani nu-i achita suma de 150.000 de dolari drept despagubiri. Este pregatit sa preia echipa Aurel Sunda, dar numai daca Ionut Chirila isi reziliaza contractul. Jiul este pe punctul de a-l pierde pe Badoiu, ofertat de Rapid si Steaua.
Mai bine stau Pandurii Tg. Jiu, unde Viorel Hizo si-a intarit trupa cu Arman Karamian si Ionut Dragomir. Pandurii mai negociaza transferurile lui Dinita, Eugen Baciu, Daniel Balan, Litu si Grigore.
Dorinel Munteanu incearca sa dea lovitura si sa aduca la Cluj un atacant cu carte de vizita, brazilianul Guedes da Silva Cataha, un jucator de 33 de ani care a evoluat sub culorile spaniolilor de la Celta Vigo si Malaga. CFR-ul se gandeste si la Schumacher. Doi jucatori sarbi, Isailovici si Mirkoski, au ajuns deja la Cluj si se afla in probe.
Farul a inceput pregatirile cu numai doua noutati, Decebal Gheara, care a jucat in liga a doua din Grecia, si Stefan, atacant de la divizionarea C Dunarea Calarasi.
Mai tacut si circumspect in privinta noilor achizitii, patronul Adrian Porumboiu a vorbit pana acum doar de dorinta aducerii intre buturi a lui Bogdan Stelea. Porumboiu, pacalit cu transferul a trei nume mari in prima parte a campionatului – Raducanu, Sabin Ilie si Falemi, si-a schimbat politica transferurilor si este mai atent la ce cumpara. Pana acum au venit la Vaslui atacantul Csaba Borbely si noul secund al lui Mircea Rednic, Iulian Mihailescu. Nici o noutate inca de la FCM Bacau, Gloria Bistrita si National. Antrenorii Ioan Ovidiu Sabau si Cristi Popovici incearca sa se descurce cu jucatori adusi de pe plan local, din diviziile inferioare. Bancarii, in schimb, se multumesc cu ce au.
Bursa transferurilor abia s-a deschis, dar este greu de crezut ca pentru echipele mici va oferi ceva deosebit.

Cele mai citite

SUA dezaprobă decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU

Departamentul de Stat al SUA a criticat decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU. Decizia are legătură cu...

Suceava: O femeie a fost strivită de un copac tăiat de angajații Primăriei

Incident şocant la Suceava: o angajată DGASPC a ajuns la spital cu fracturi la picioare şi lovituri la cap, după ce un copac tăiat...

Liga Campionilor: Real Madrid și Bayern Munchen au pierdut în deplasare

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, şi Bayern Munchen, performera primei etape, au pierdut meciurile susţinute în deplasare, miercuri seara, în etapa a doua a Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă