5.4 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialCea mai mare companie de confectii din Cluj renunta partial la "lohn"

Cea mai mare companie de confectii din Cluj renunta partial la „lohn”

Conducerea „Leotex Industries”, cea mai mare companie de confectii din Cluj, a decis reducerea ponderii productiei lohn-ului si promovarea marcii proprii, „Falla Colection”. In prezent, lohn-ul reprezinta circa patru cincimi din productia totala a fostei fabrici de confectii „Flacara”.
Compania este condusa de fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie din judet, Vasile Leordean. Decizia de renuntare treptata la lohn in favoarea marcii proprii vine dupa ce principala subsidiara a „Leotex Industries”, „LCS Conf” din Cluj, a inregistrat in prima jumatate a anului o cifra de afaceri de 11,7 milioane RON, in scadere cu trei la suta fata de perioada similara a anului trecut.
Totusi, fabrica a obtinut un profit dublu fata de primele sase luni din 2005, de circa 345.000 RON. Totodata, „Leotex” va investi un milion de euro pentru deschiderea a 20 de magazine proprii. Fiecare va costa in medie 50.000 de euro.
In prezent, la Cluj sunt produse in lohn marci precum „Benetton” sau „Esprit”. Fosta fabrica „Flacara” a fost privatizata in 1997, cand societatea romano-germana „Leotex Industries” a cumparat pachetul majoritar de actiuni.
Compania clujeana se confrunta pe plan local cu o concurenta serioasa. Este vorba de fabrica „Somesul”, privatizata acum un deceniu, precum si de nou-aparutele „Jolidon” si „Dunklers”. „Jolidon” si-a intarit pozitia pe piata dupa ce a fuzionat cu „Argos” Cluj si si-a deschis retele de magazine proprii sau in franciza in Ungaria, Germania si Italia, iar acum intra pe piata confectiilor din Franta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă