25.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialDirectorul Teatrului "Leonard", cercetat penal

Directorul Teatrului „Leonard”, cercetat penal

La dosarul directorului Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galati, Florin Melinte, care era deja cercetat penal pentru abuzuri contra intereselor unor salariati ai teatrului, au fost conexate noi capete de acuzare, de abuz in serviciu contra intereselor publice si pentru inselaciune si chiar de detinere, consum sau trafic de substante interzise de lege, adica substante toxice sau droguri.

Abuzuri contra artistilor, de la 3 luni la 6 ani

Conform unei adrese din 6 iunie, semnata de prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Galati, Niculae Chirila, Melinte era deja cercetat penal in Dosarul 349/P/2006, pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Neavand date din dosar, nu putem sti la care fapta anume se refera procurorii, pentru ca exista foarte multe abuzuri comise de Melinte in dauna unor salariati ai teatrului. De la faptul ca mai multor salariati le-au fost desfacute abuziv contractele de munca, la acela ca „teatrul lui Melinte” a fost dat in judecata de sindicat, pentru a li se plati mai multor membri ai trupei diferente de diurna considerate legale. Instanta de la Tribunalul Galati le-a dat dreptate salariatilor, dar teatrul a facut apel, cauza fiind acum pe rolul Curtii de Apel Galati.

Abuzuri contra intereselor publice

Acum, la dosarul sau se vor adauga inca patru capitole. Dosarul „Melinte” a fost trimis de procurori la Serviciul Investigare Fraude din cadrul IJP Galati, pentru inceperea urmaririi penale a lui Florin Melinte pentru comiterea altor patru infractiuni penale. Sa le luam pe rand. Prima dintre noile infractiuni este „abuzul in serviciu contra intereselor publice”, ceea ce inseamna ca directorul Melinte este acuzat ca si-a folosit abuziv functia, pentru a produce „pagube patrimoniului unei institutii de stat”. Nu avem date din Dosarul 349/P/2006, dar aici ar putea fi vorba de seria neagra a deciziilor abuzive ale lui Melinte de desfacere a contractelor de munca a unor salariati ai teatrului, care ulterior au castigat in instanta dreptul de a fi reangajati, iar in aceasta tarasenie Teatrul Muzical „Nae Leonard” a fost obligat sa le plateasca salariatilor respectivi daune de sute de milioane. Acesti bani ar fi trebuit sa fie platiti de autorul deciziilor abuzive, Florin Melinte, dar au fost suportati de la bugetul statului, adica de la bugetul municipalitatii.
Alta infractiune comisa de Melinte este „insusirea, folosirea sau traficarea de catre un functionar, in interesul sau ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza”.

Melinte, consumator sau traficant de droguri?!

Bomboana pe coliva in cazul lui Melinte este o alta acuzatie ce ii este adusa de procurori, de comitere a infractiunii prevazute la art. 312, alin. 1, al Codului Penal: „Producerea, detinerea sau orice operatiune privind circulatia produselor ori substantelor stupefiante sau toxice, cultivarea in scop de prelucrare a plantelor care contin astfel de substante ori experimentarea produselor sau substantelor toxice, toate acestea fara drept”.

Tinut in brate de PSD si de primarul Nicolae

Deocamdata, Melinte este tinut in brate si de PSD Galati, si de primarul Galatiului, Dumitru Nicolae. Prin Decizia nr. 2769/04.05.2006, o comisie i-a prelungit lui Melinte contractul de manager al Teatrului Muzical pana in anul… 2011!!!

Cele mai citite

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat: idei și sugestii

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat este o strategie esențială pentru orice magazin, deoarece acest spațiu poate transforma clienții indeciși în cumpărători. Plasarea inteligentă...

Jucătoare de tenis cunoscute la pariuri

Tenisul feminin a oferit, de-a lungul timpului, partide memorabile ce nu pot fi uitate de pasionații acestui sport. Nume importante din circuitul WTA au...

Lavrov recunoște că Putin a glumit cu susținerea Kamalei Harris la președinția SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut o glumă atunci când a spus că Moscova o sprijină pe candidata democrată, Kamala Harris, în cursa pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă