10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialDirector SAPARD, instalat la conducerea Spitalului Judetean

Director SAPARD, instalat la conducerea Spitalului Judetean

TIMISOARA. In fruntea Consiliului de Administratie (CA) al celei mai mari unitati medicale din vestul tarii a fost desemnata o persoana provenita din afara sistemului sanitar. Astfel, incepand de ieri, noul presedinte al CA de la Spitalul Judetean Timisoara este economistul Liviu Picior, director al Agentiei SAPARD pe Regiunea 5 Vest.
Daca desemnarea lui Picior a fost oarecum o surpriza, in schimb, printre cei noua membri ai proaspatului CA se regasesc si persoane din „vechea garda”. La sfarsitul anului trecut, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a dispus dizolvarea consiliilor de administratie de la doua unitati medicale timisorene. Este vorba despre Spitalul Judetean si de Clinica Obstetrica-Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu”, in cazul acesteia din urma fiind dispusa si demiterea directorului Eugenia Taurascu.
Desi datoriile Spitalului Judetean depasesc 170 de miliarde lei vechi, directorul unitatii, dr. Mihai Ionac, a fost totusi mentinut in functie, pe motiv ca a preluat conducerea spitalului de foarte putina vreme. Directorul adjunct al institutiei medicale, Horia Cristian, este, insa, sceptic ca lucrurile s-ar putea schimba peste noapte in bine.
Daca si in noul an bugetar, Spitalul Judetean va primi „cota istorica” de aproximativ 550 de miliarde lei vechi, vor aparea probleme mari, atat la plata salariilor, cat si in privinta achitarii medicamentelor, a materialelor sanitare si a celorlalte utilitati. Horia Cristian a afirmat ca necesarul financiar s-ar cifra la 700 de miliarde lei vechi.
Pe de alta parte, noul director interimar al Spitalului de Obstetrica Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu” este dr. Ioan Sas.

Cele mai citite

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...
Ultima oră
Pe aceeași temă