5.5 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialMagistratii clujeni dau in judecata CNSAS

Magistratii clujeni dau in judecata CNSAS

Conducerea filialei clujene a Asociatiei Magistratilor din Romania va chema in judecata CNSAS. Actiunea va fi introdusa la Curtea de Apel Cluj-Napoca. Presedintele acestei structuri, judecatoarea Andreea Tulus, a declarat ca va cere revocarea deciziei Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii prin care membrii acestei institutii stabileau ca judecatoarea Florica Bejinariu nu a facut politie politica.
Pana acum, CNSAS a emis trei decizii contradictorii, dintre care doua stabileau ca magistratul nu a facut politie politica, iar una stabilea ca a colaborat cu fosta Securitate ca politie politica. Andreea Tulus crede ca itele acestei povesti ar putea fi descurcate de un magistrat.
Si asta, pentru ca membrii completului de judecatori care se va ocupa de procesul deschis impotriva CNSAS si a Floricai Bejinariu vor trebui sa decida, pe baza probelor administrate, daca judecatoarea bucuresteana a facut sau nu politie politica. Daca magistratii Curtii de Apel vor hotari ca Florica Bejinariu, judecator la Tribunalul Bucuresti, a facut parte din structurile fostei Securitatii, ea va fi destituita din CSM.
In plus, impotriva judecatoarei ar putea incepe o actiune penala pentru fals in declaratii pentru ca la alegerile pentru CSM, aceasta a declarat ca nu a facut politie politica.
Deja, Asociatia Magistratilor a cerut CSM sa o revoce din functie pe Florica Bejinariu. Solicitarea nu a fost, insa, luata in discutie, pentru ca CSM poate fi sesizat cu o astfel de cerere doar de presedintele sau, de vicepresedinte sau de o treime dintre membri.

Cele mai citite

Acțiune de 12 ore a salvamontiștilor pentru salvarea a trei turiști rămași

Salvamontiştii şi jandarmii montani din Argeş au acţionat timp de peste 12 ore, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru salvarea unui grup de...

VIDEO 110 percheziții desfășurate de oamenii legii în cadrul operațiunii „Jupiter“

Poliţiştii, sub supravegherea procurorilor, efectuează în această dimineață 110 percheziţii domiciliare şi pun în executare 54 de mandate de aducere, într-un dosar privind desfășurarea...

Un tânăr elvețian venit în vizită în România a făcut prăpăd pe un drum din județul Brașov

Un elvețian de 19 ani, drogat și fără permis, aflat în vizită în România, a provocat două accidente cu o mașină furată, în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă