17.1 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
Acasฤƒศ˜tirile zileiCum umflฤƒ operatorii telecom preศ›ul echipamentelor uzate moral

Cum umflฤƒ operatorii telecom preศ›ul echipamentelor uzate moral

Am asistat pe pielea mea la o ofertฤƒ superatractivฤƒ în momentul în care am dorit sฤƒ schimb furnizorul de televiziune, internet ศ™i telefonie fixฤƒ.

Mai exact, am dorit sฤƒ migrez de la UPC la Digi. Cum auzisem cฤƒ agenศ›ii de vânzฤƒri „de teren” au oferte mai bune decât cele furnizate de angajaศ›ii din centrele operatorului, am cฤƒutat pe Olx.ro un agent care se autopromova ศ™i l-am apelat.

Ei bine, dacฤƒ veneai de la concurenศ›ฤƒ ศ™i demonstrai cu o facturฤƒ asta aveai parte de peศ™tera lui Alibaba în materie de gadgeturi la preศ› redus-telefoane, tablete, laptopuri (am reศ›inut un laptop cu procesor I3 care era oferit în rate de câte 30 de lei pe lunฤƒ timp de 2 ani).

Am ales pânฤƒ la urmฤƒ un televizor HD cu diagonalฤƒ de 81 cm marca Philips pe care l-am primit pentru numai 1 leu pe lunฤƒ adฤƒugat în facturฤƒ (ofertฤƒ valabilฤƒ pentru cei care mutau televiziunea ศ™i internetul la noul operator). Cum valoarea serviciilor era comparabilฤƒ, am considerat cฤƒ am fฤƒcut o afacere bunฤƒ.
Cum spuneam, existฤƒ însฤƒ ศ™i surprize neplฤƒcute. Tot pe pielea mea am constatat cฤƒ la sfârศ™itul perioadei contractuale, deศ™i fusesem deconectat la mijlocul lunii ศ™i plฤƒtisem factura pe toatฤƒ luna respectivฤƒ, am mai primit totuศ™i încฤƒ o facturฤƒ de la UPC.

„E probabil o greศ™ealฤƒ, nu o plฤƒtiศ›i”, mi s-a spus de la Relaศ›ii cu Clienศ›ii. Sฤƒ nu le facem procese de intenศ›ie, poate chiar aศ™a o fi. Mฤƒ întreb însฤƒ ce se întâmpla dacฤƒ o plฤƒteam fฤƒrฤƒ sฤƒ mai cer detalii-m-ar fi contactat ulterior pentru restituirea banilor? Nu vom afla niciodatฤƒ dar am aflat însฤƒ altceva-costul echipamentelor uzate moral variazฤƒ foarte mult în funcศ›ie de momentul în care sunt predate sau facturate.

O rudฤƒ a renunศ›at la serviciile Telekom. Dupฤƒ expirarea perioadei de preaviz, de 30 de zile, a primit o facturฤƒ în care, pe lângฤƒ produsele ศ™i serviciile telecom oferite in acel interterval (televiziune ศ™i telefonie fixฤƒ) erau incluse ศ™i echipamentele nepredate încฤƒ. Era vorba de un router cotat la 24 lei (la un moment dat existase ศ™i internet în locaศ›ie), un aparat telefonic (17 lei) ศ™i un receiver TV (48 lei). Per total 90 de lei.

Suma pare micฤƒ dacฤƒ ne raportฤƒm la valoarea unor echipamente noi, dar era vorba de unele cu o vechime cam de 5 ani, deci uzate moral ศ™i cu o traiectorie evidenศ›ฤƒ spre casare. Sฤƒ lฤƒsฤƒm la o parte faptul cฤƒ alฤƒturi de ultima facturฤƒ venea ศ™i ameninศ›area cฤƒ în caz de neachitare (servicii plus contravaloare echipamente) Telekom se va adresa unei firme specializate, o amenintare cam precipitatฤƒ având în vedere vechimea datoriei (sub 30 de zile).

Imediat dupฤƒ primirea acestei facturi echipamentele sunt predate însฤƒ Telekom ศ™i se aศ™teaptฤƒ stornarea sa ศ™i emiterea unei noi facturi doar pentru serviciile de telecomunicaศ›ii. În documentul eliberat de angajaศ›ii Telekom se  trece însฤƒ ศ™i valoarea echipamentelor iar de aceastฤƒ datฤƒ-surprizฤƒ-fiecare are valoarea de 1 leu, absolut normalฤƒ pentru vârsta lor. Cu alte cuvinte, aceleaศ™i echipamente au fost cotate inศ›ial la 90 de lei ศ™i la câteva zile distanศ›ฤƒ la 3 lei. Oare care o fi fost valoarea lor corectฤƒ? ศ˜i ce se întâmpla dacฤƒ titularul contractului chiar nu mai dispunea de echipamente-le achita la suma de 90 de lei deศ™i ele fฤƒceau doar 3 lei?  

Cele mai citite

Morศ›i de beศ›i

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite รฎn ultimele patru luni cu ocazia descฤƒrcฤƒrii arheologice a zonei unde urmeazฤƒ sฤƒ se construiascฤƒ...

Donald Trump รฎl vrea pe Elon Musk รฎn echipa sa

Trump propune o comisie guvernamentalฤƒ pentru eficienศ›ฤƒ, condusฤƒ de Elon Musk รŽntr-un interviu despre viziunea sa economicฤƒ, Trump a declarat cฤƒ, dacฤƒ va ajunge la...

Dialog satiric รฎntre vaci: Din ciclul Fermier la UE m-aศ™ duce

โ€“ Ole, Torero! โ€“ Oleu, teroare! Cฤƒ de cรขnd am intrat รฎn UE, s-a dus liniลŸtea boilor ลŸi taurilor noลŸtri! โ€“ AลŸa e! Nu vezi...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ