9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialAlunecari de teren in comuna Reghiu

Alunecari de teren in comuna Reghiu

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Vrancea a dezbatut situatia creata ca urmare a alunecarilor de teren ce s-au produs la sfarsitul saptamanii trecute pe teritoriul comunei Reghiu, mai exact pe Drumul Comunal 94 Reghiu – Farcas – Raiuti. La sedinta a participat si primarul comunei Reghiu, Cristea Hagiu. O comisie compusa din reprezentanti ai Institutiei Prefectului, Consiliului Judetean, Primariei Reghiu si ai Inspectoratului de Stat in Constructii a facut verificari la fata locului pentru a vedea cauzele alunecarilor, iar nota de constatare a fost prezentata in sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. „Alunecarea s-a produs pe fondul acumularilor de apa in exces. Alunecarea are o latime de 15 m la baza si ajunge la 100 m in punctul cel mai inalt. In urma producerii aglomerarii a fost blocat drumul comunal Reghiu – Raiuti, pe o lungime de 25-30 m. In prezent satele Raiuti, Farcas, Jgheaburi, Piscul Reghiului si o parte a satului Reghiu nu mai au cale de acces rutier cu restul comunei”, se arata in materialul prezentat comisiei Comitetului Judetean.
Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a aprobat alocarea unei cantitati de 1.000 litri motorina pentru lucrarile de indepartare a aglomerarii care a blocat drumul comunal DC 94. In sedinta s-a mai stabilit ca Inspectoratul de Stat in Constructii, Consiliul Judetean, si Sistemul de Gospodarire a Apelor Vrancea vor intocmi de urgenta un deviz estimativ si o lista de lucrari necesare executarii unei interventii mai ample de stabilizare a alunecarii. In baza acestei documentatii, prefectul Ion Oprea a declarat ca Institutia Prefectului va promova un proiect de hotarare de guvern in vederea asigurarii resurselor financiare necesare. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a mai aprobat si suplimentarea cu 500 litri a cantitatii de motorina alocata comunei Vartescoiu pentru inlaturarea efectelor precipitatiilor din ultima perioada. „In conditiile in care in cartierul Unirea – Odobesti este focar de gripa aviara am considerat o urgenta restabilirea circulatiei pe Drumul Judetean Golesti – Vartescoiu”, ne-a declarat prefectul Ion Oprea.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă