9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialOvidiu Tender, pus in libertate

Ovidiu Tender, pus in libertate

Tribunalul Bucuresti a hotarat ieri cercetarea in stare de libertate a lui Ovidiu Tender, acuzat de un prejudiciu de 2.700 miliarde de lei vechi.
Hotararea judecatorilor a tinut cont de contestatia depusa de avocatii omului de afaceri, prin care se cerea sa fie pusa in executare sentinta de luni a Tribunalului, prin care era dispusa eliberarea „de indata” a lui Ovidiu Tender, din motive medicale. Ca urmare a cererilor formulate de aparatorii lui Tender, instanta TB a decis ieri, pentru a doua oara, punerea acestuia in libertate. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au contestat marti, la Curtea de Apel Bucuresti, sentinta instantei inferioare potrivit careia Ovidiu Tender poate fi cercetat in libertate. Recursul va fi judecat in 16 iunie. Procurorii considera ca motivele care au stat la baza retinerii omului de afaceri „sunt inca valabile”, el prezentand in continuare „un pericol pentru desfasurarea anchetei”.
In 20 februarie, procurorii DIICOT au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Ovidiu Tender si Marian Alexandru Iancu, pentru infractiuni de natura economica prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă