27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăȘtirile zileiLOCKDOWN Mâncăm din nou în oraș până la ora 23.00!

LOCKDOWN Mâncăm din nou în oraș până la ora 23.00!

Decizia de redeschidere a restaurantelor și cafenelelor a fost luată după ce s-a constatat că, în intervalul 20-22 ianuarie, incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din municipiul București a fost mai mică de 3/1.000 de locuitori.

În cadrul ședinței CMBSU s-au luat în discuție obligativitatea respectării prevederilor H.G. nr.3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. „În cadrul dezbaterilor, membrii Comitetului și-au exprimat punctele de vedere cu privire la oportunitatea adoptării măsurilor prevăzute în Anexa nr.3, astfel cum au fost formulate de legiuitor. Nu au existat discuții referitoare la modificarea intervalului orar în care se vor aplica aceste măsuri, altfel decât au fost prevăzute în hotărârea de guvern incidentă”, a mai transmis Prefectura București.

Restaurantele, barurile, cafenelele, teatrele, cinematografele și sălile de noroc din Capitală s-au redeschis de luni, 25 ianuarie 2021, la 30% din capacitate, în urma deciziei CMBSU.

S-a dispus reluarea activității în spații închise, la o capacitate de 30% în domeniul HORECA, precum și în domeniul cultural, de divertisment și recreativ începând cu 25.01.2021, ora 0:00, cu condiția menținerii ratei de incidență sub 3/1.000 de locuitori.

Rata de incidență scade de la o zi la alta în București

Duminică a marcat a cincea zi consecutivă de scădere a ratei de incidență în Capitală, aceasta ajungând la 2,37.
Sălile de jocuri de noroc vor putea funcționa în limita a 30% din capacitate între orele 6-21. Și magazinele rămân deschise până la ora 21, în condițiile în care restricțiile de circulație pe timp de noapte SE MENȚIN la nivel național între orele 23-5.
 

Cele mai citite

Despre iubirea creștină

Despre om se vorbește azi mai mult fragmentar – ca ființă capabilă să muncească, cerebrală, ca una care are idealuri și întreprinde, una  care...

Despre iubirea creștină

Despre om se vorbește azi mai mult fragmentar – ca ființă capabilă să muncească, cerebrală, ca una care are idealuri și întreprinde, una  care...

Analiză: Trei din patru companii nu reușesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane

Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reușesc să profite de...
Ultima oră
Pe aceeași temă