14 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăSpecialTender pariaza sase milioane de dolari pe "ARDAF"

Tender pariaza sase milioane de dolari pe „ARDAF”

Cluj-Napoca. Conducerea Companiei de asigurari „ARDAF” din Cluj-Napoca sustine ca problemele legate de lichiditatile de care dispune societatea au fost depasite. „ARDAF”, detinuta de controversatul om de afaceri Ovidiu Teder, a fost pusa sub supravegherea Comisiei Nationale de Supraveghere a Asigurarilor, care a considerat ca firma fondata la Cluj-Napoca are prea putini bani in conturi.
Varianta de redresare financiara adoptata de conducerea „ARDAF” a fost emiterea unui supliment de actiuni. Un procent de 98 la suta din actiunile emise in cadrul operatiunii de majorare a capitalului social au fost subscrise de actionari. Majorarea de capital aprobata a fost de 25,2 milioane de lei noi.
Astfel, capitalul social al companiei a fost crescut la 50,4 milioane de lei. Majorarea s-a realizat prin aport in numerar al actionarilor. Au fost emise 252 de milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 10 bani. Actionarul majoritar al companiei, „Tender” SA, a contribuit cu sase milioane de dolari la majorarea de capital.
De asemenea, „Clairmont Holdings Limited” din Cipru a subscris actiuni, conform cotei, de aproximativ 12 la suta din capital. Alte investitii importante au fost realizate de Banca „Transilvania” si de „Raiffeisen Zentralbank” Viena. Cele doua banci detin patru respectiv sase la suta din capitalul social al „ARDAF”.
Criza de lichiditati la „ARDAF” a fost provocata de politica societatii, care a facut investitii imobiliare de cateva zeci de milioane de lei noi, in acest an. Compania „Allianz-Tiriac Asigurari” a cerut deschiderea procedurii de faliment a „ARDAF”. Aceasta companie are de recuperat de la societatea clujeana circa patru milioane de lei noi, ca urmare a platii unor dosare de dauna care ar fi trebuit sa fie onorate de „ARDAF”.
Conducerea firmei clujene sustine ca si-a platit datoriile si ca are de recuperat, la randul sau, 1,8 milioane de lei de la alti asiguratori.

Cele mai citite

Consilier județean din Gorj, săltat de mascați și dus la audieri

În cartierul Obreja din Târgu Jiu, joi dimineața, polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate și jandarmi din Brigada Specială de Intervenție...

ANCOM: Platformele care revând servicii poștale trebuie să ofere informații clare despre furnizorii reali ai serviciilor

Platformele care revând exclusiv servicii poștale sunt obligate să informeze utilizatorii clar și vizibil că serviciile poștale sunt prestate de unul sau mai mulți...

Netanyahu spune că pacea este mai aproape după uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului mişcării palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferă şansa păcii în Orientul Mijlociu, a declarat joi seară premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...
Ultima oră
Pe aceeași temă