2.5 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăSpecialMafia sindicala ataca dur Oil Terminal

Mafia sindicala ataca dur Oil Terminal

Conducerea societatii Oil Terminal a organizat, ieri, o conferinta de presa pentru a marca Ziua Petrolistului, care se sarbatoreste astazi. Cu aceasta ocazie, au fost prezentate noua cladire de birouri, unde a fost deja mutat o parte din personal, si principalele coordonate ale activitatii companiei.

Oil Terminal si-a realizat bugetul previzionat in procent de 99%. Principalele piedici in atingerea unui rezultat mai bun au fost razboiul din Orientul Mijlociu, care a sistat o mare parte din exporturile Romaniei, si oprirea activitatii rafinariei RAFO. Aceasta aducea intre 15% si 17% din veniturile Oil Terminal, dar nu a functionat timp de trei luni. „Pentru a realiza profitul propus, am redus drastic cheltuielile”, a declarat Mihai Lupu, director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Oil Terminal. Astfel, veniturile totale au fost de 73.541 mii lei, in timp ce cheltuielile au atins 72.664 mii lei. Profitul brut cumulat in primele sapte luni ale anului a fost de 850.000 lei, mai mare decat cel prevazut cu 18%, in timp ce profitul net realizat la sfarsitul lunii iulie este de 501.000 lei.

Pregatiri pentru biodiesel

Mihai Lupu a prezentat si proiectele de dezvoltare a companiei, care sunt in stransa legatura cu grija pentru mediu. Acesta a precizat ca in prezent se lucreaza la definitivarea unui masterplan, vizat si de ministrul Economiei, Codrut Seres, care va permite transferarea intregii activitati din depozitul de nord in cel din sud, aflate departe de centrul orasului, precum si cresterea capacitatii. Pentru a veni in intampinarea noilor tendinte energetice, dar si pentru a evita din fasa eventuale poluari accidentale, se doreste ca depozitele de nord sa fie folosite pentru biodiesel, carburant ecologic.

Proiecte de 555 miliarde lei

Conducerea Oil Terminal s-a ocupat si de lucruri mai concrete pentru angajatii sai. Este vorba, printre altele, despre reabilitarea a 38 de cladiri, despre asfaltarea a 1.100 mp de drumuri. Valoarea totala a investitiilor s-a ridicat la peste 555 de miliarde de lei vechi. Mihai Lupu a precizat ca toate achizitiile s-au facut respectand prevederile legale. Salariatii si-au primit la timp banii cuveniti, inclusiv primele de Ziua Petrolistului, de Craciun, de Paste, ajutoarele sociale, decontarea la jumatate a transportului, prima pentru realizari deosebite in productie. Cei care au vrut sa se pensioneze au primit zece salarii brute drept compensatie, iar in locul lor au fost angajati tineri. Societatea s-a implicat si in sprijinirea tinerilor talentati sau nevoiasi, si in sprijinirea sportivilor, in clubul de haltere, de exemplu, existand patru campioni nationali.

Santajul

Pentru ca unora li se uraste cu binele, exista si in Oil Terminal cateva persoane, foarte putine, care vor sa destabilizeze situatia. Una dintre ele este liderul de sindicat, Aurel Gheorghe, care actioneaza in acest sens de cand actuala conducere l-a demis pe fostul director tehnic. Aurel Gheorghe a fost cel care a declansat o situatie cel putin bizara: a propus oameni din sindicat pentru diferite functii, apoi i-a acuzat ca sunt angajati fara concurs si a cerut in instanta demiterea lor! In loc sa ajute salariatii, acesta incearca sa-i dea afara. Desi acestia au castigat primul termen, liderul de sindicat a intentat recurs. Mihai Lupu a precizat ca ei vor ramane in societate. Chiar daca, prin absurd, justitia va decide ca trebuie demisi, ei vor fi reangajati, pentru ca sunt buni profesionisti. Preocuparile pentru angajati au venit din partea directorului general, care a propus in premiera o grila de salarizare in societate, prin care aproape 1.000 de oameni au primit in plus intre 1,5 si trei milioane de lei. Din partea sindicatului nu a existat nici un demers pentru sprijinirea membrilor. Dimpotriva, conducerea sa a incercat sa se amestece in planurile manageriale, lucru inacceptabil in orice societate din lume.

Motivele rebeliunii

Inainte de venirea actualei conduceri, Oil Terminal era scena unor adevarate serbari campenesti. Gratare aprinse langa depozitele de combustibil, sprituri in timpul muncii. Toate acestea s-au terminat brusc odata cu noul management, lucru care a deranjat pe multi. La fel de brusc s-a terminat si cu furturile, multi angajati fiind obisnuiti sa plece acasa cu cate o canistra sau o… vidanja pline. „Am deranjat foarte multe interese in societate. Oil Terminal era cunoscuta ca o companie din care se fura”, a afirmat Mihai Lupu. Capii mafiei sindicale le fac rau chiar salariatilor, pe care ar trebui sa si-i protejeze. Acestia au locuri de munca sigure, foarte bine platite, dar sunt folositi ca masa de manevra in jocurile murdare ale unor lideri cu intentii dubioase. „Am sa ma autosesizez si am sa cer Departamentului National Anticoruptie si Curtii de Conturi sa vina sa verifice activitatea din Oil Terminal”, a spus Mihai Lupu, adaugand ca nu are nimic de ascuns si ca, in toate actiunile sale, a respectat intocmai legea.

Cele mai citite

Efectul Schengen: Prețurile locuințelor din zonele de graniță explodează

Intrarea României în spațiul Schengen cu frontierele terestre, de la 1 ianuarie, aduce schimbări și pe piața imobiliară, în special în zonele de graniță....

Economistul Bogdan Glăvan: România, un stat eșuat, în pragul colapsului financiar

Glăvan atrage atenția că o treime din cheltuielile statului român sunt acoperite din împrumuturi, ceea ce face economia extrem de vulnerabilă România se află pe...

Schengen 2025: România desființează peste 30 de puncte de frontieră, de la 1 ianuarie 2025

România se confruntă cu o migrație ilegală, având în vedere poziția sa geografică, la confluența dintre Orient și Occident Începând cu prima zi a anului...
Ultima oră
Pe aceeași temă