Nepoata regelui Cioaba, Anca Ruxandra Mihutescu, si Sandu Guta Dragan, doi tineri din comunitatea rromilor cu stare, si-au unit, sambata, destinele, in cadrul unui eveniment pe care privitorii au fost tentati sa-l considere „momentul monden al anului la Sibiu”. 100 de purcei de lapte, 400 de sticle de whisky fin si nemumarate „baterii” de vin au fost puse la bataie in cinstea mirilor si a familiilor lor. Dupa unele surse, nota de plata a petrecerii s-a ridicat la peste 2,5 miliarde lei vechi.
Evenimentul a atras participarea a aproape 1.000 de invitati, pe care gazdele s-au ingrijit sa-i faca sa se simta cat mai bine. Sambata, la orele amiezei, alaiul de nunta a pornit inspre Casa Casatoriilor din Sibiu, acolo unde ofiterul de stare civila a incheiat formalitatile cunoscute in aplauzele participantilor.
Convoiul nuntasilor, aflati la bordul unor luxoase automobile, a incurcat minute bune circulatia in centrul orasului, dar politistii din cadrul Serviciul Rutier au reusit sa aduca rapid situatia sub control. Pentru ca mirele Guta este un mare amator de sporturi cu motor, alaiul de nuntasi a fost deschis de un grup de opt motociclisti pusi pe acrobatii.
Maestru de ceremonii, mandru si important, regele rromilor, Florin Cioaba, a fost cel care a „cerut” mireasa din casa tatalui sau – afaceristul rrom Ciobi Mihutescu – si a tinut sa remarce momentul special pentru intreaga comunitate: mirii sunt majori. „Trebuie sa fim in pas cu legea, in pas cu vremurile. Sper ca si alte familii de rromi sa urmeze acest exemplu si sa-si poata casatori copiii la o vreme, la un timp cat mai aproape de varsta legala”, a declarat Florin Cioaba.
Casatoria s-a incheiat fara probleme, in fata legii, dupa ce si mireasa, alintata intre apropiati cu titulatura „Roxana-printesa” a spus un emotionat: „Da”. Dupa ceremonia religioasa, oficiata de un grup de pastori penticostali, dintre care nu a lipsit nici regele Cioaba, invitatii au inceput petrecerea.
Nunta cu dar, nuntasi cu chef
Un cort special a fost amplasat in vecinatatea casei lui Ciobi Mihutescu, la Sibiu, pentru ca cei aproape 1.000 de invitati sa poata gasi locuri la mese. Din meniu nu au lipsit bucatele ardelenesti de nunta, dar momentul asteptat de toti a fost „intrarea in scena” a trupei de 100 de purcelusi de lapte, sacrificati special pentru eveniment.
Mancarea buna, „bateriile” de vin si lichiorurile fine pentru doamne au facut ca nuntasii sa uite de grijile cotidiene si sa bage mainile adanc in portofele pentru momentul darului. Salba miresei a numarat peste 200 de „cocosei” din aur, cadou din partea parintilor sai, care nu au uitat sa le ofere tinereilor miri si traditionala caruta tiganeasca, de aceasta data sub forma unui luxos autoturism sport.
La randul lor, mirii nu au uitat sa faca, dupa traditia tiganeasca, mici cadouri nuntasilor. Participantii au primit „stergare” cusute de mana cu broderii care sa aduca aminte de eveniment si au fost invitati sa se infrupte din tortul miresei, ce a cantarit aproape 100 de kilograme.
Nunta anului la Palatul regelui Cioaba
Roxana-printesa a asteptat varsta legala pentru maritis