15.7 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialFestivalul international de film de la Toronto

Festivalul international de film de la Toronto

In perioada 7-16 septembrie se desfasoara cea de-a 31-a editie a Festivalului international de film de la Toronto, in cadrul caruia vor fi vizionate 352 de filme din 61 de tari, printre care si din Romania, potrivit Rompres.
Este considerat cel mai mare festival de film din lume, avand in vedere numarul impresionant de spectatori din fiecare an. An de an se vizioneaza intre 300 si 400 de filme pe cele aproximativ 23 de ecrane amplasate in salile special rezervate pentru eveniment, situate in zona Bay and Bloor, o zona rezidentiala, cu hoteluri de lux si mai multe sali de spectacole. Festivalul este, de asemenea, o rampa de lansare pentru premiile Oscar.
Evenimentul a fost organizat pentru prima data in 1976 sub denumirea „The Festival of Festivals” (festivalul festivalurilor), fiind o colectie a celor mai bune filme din cadrul celorlalte festivaluri din lume.
Vor fi vizionate filme premiate in acest an la cele mai importante festivaluri cinematografice, printre care „The Wind That Shakes the Barley”, in regia lui Ken Loach (Palme dTOr la Cannes), „The Man Without a Past”, in regia lui Aki Kaurismaki, si „Flanders”, de Bruno Dumont (Premiul juriului la Cannes). Romania va fi reprezentata de filmele „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii” de Catalin Mitulescu si „A fost sau n-a fost?” de Corneliu Porumboiu, ambele inscrise la aceeasi sectiune – „Contemporary World Cinema”. Cele doua filme romanesti au avut premiera mondiala la Cannes, unde au fost si premiate: Dorotheea Petre a obtinut premiul de interpretare feminina la Cannes (in filmul lui Mitulescu), iar lungmetrajul lui Porumboiu a luat Camera d'Or pentru debut si premiul Label Europa Cinema. Sectiunea „Contemporary World Cinema”, in care sunt cuprinse si cele doua filme romanesti, include 60 de filme.
Sunt asteptate foarte multe vedete, cum ar fi: Brad Pitt, Russell Crowe, Jennifer Lopez, Reese Witherspoon, Sean Penn, Liam Neeson, Jude Law, Dustin Hoffman, Peter O'Toole si Anthony Hopkins.

Cele mai citite

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

ศ˜oferii vor avea la dispoziศ›ie 24 de ore pentru a achita taxa, fฤƒrฤƒ a mai fi penalizaศ›i automat Sistemul va fi similar cu cel care...

Cine sunt judecฤƒtorii care au votat รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale

Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei (CCR) a acceptat o contestaศ›ie รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale, hotฤƒrรขrea fiind definitivฤƒ ศ™i eliminรขnd-o astfel din cursa...

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidenศ›iale. Doi candidaศ›i au fost respinศ™i

Pรขnฤƒ รฎn prezent, pentru alegerile prezidenศ›iale din 2024 din Romรขnia, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ