16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialCampusul din Galati, invadat de chioscuri si maidanezi

Campusul din Galati, invadat de chioscuri si maidanezi

Cu o luna inainte de inceperea noului an universitar, situatia caminelor din campusul Universitatii "Dunarea de Jos” de la Galati nu difera prea mult de aceea din anii trecuti. Caminul A este inchis de cativa ani, pentru consolidari. Caminele B, C, D, G, H au fost igienizate, iar caminul E este la rand, pentru ca a fost deschis si in timpul vacantei pentru studentii care lucreaza. De fapt "igienizare” inseamna, ca si in anii trecuti, numai varuirea holurilor, de camere urmand sa se ocupe studentii, carora parintii le vor pune in bagaje o bidinea si o galetusa cu var.
In premiera, din acest an doua dintre camine, G si H, au termopane, lucrarile de montare a acestora fiind facute de salariatii universitatii. Alta noutate este ca din acest an campusul va fi invadat de chioscuri.
Cu toate ca in zona exista un supermarket si mai multe chioscuri si in pofida faptului ca primarul Galatiului se lauda la fiecare conferinta de presa ca desfiinteaza saptamanal cate unu-doua chioscuri, acum deja este instalat un nou chiosc chiar pe spatiul verde din fata Cantinei nr. 1.
O veste buna este ca in acest an va fi dat in folosinta un nou camin, cu 150 de locuri, in curtea Facultatii de Mecanica. Amenajarile sunt moderne, fiecare camera are grup sanitar, iar pe fiecare palier este cate un oficiu. Partea proasta este ca oricum cele 150 de locuri de cazare nu conteaza mai deloc in conditiile in care la Galati in acest an universitar vor ramane fara cazare 1.400 de studenti. In sesiunea din iulie, au fost admisi la cursurile universitatii de stat de la Galati peste 6.000 de tineri, din 27 de judete ale tarii.
Conform datelor centralizate la rectorat, aproximativ 2.400 vor solicita un loc in unul din caminele din campusul "Alexandru Ioan Cuza”. Din bobocii care vor solicita un loc, 1.400 o vor face degeaba, pentru ca Universitatea poate satisface numai 1.000 de cereri. Restul vor trebui sa inchirieze garsoniere sau apartamente in oras, la chirii de 150-200 de euro.

Cele mai citite

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă