21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialMinerii din Valea Jiului nu vor primi tichete de masa

Minerii din Valea Jiului nu vor primi tichete de masa

Salariile minerilor din Valea Jiului vor fi majorate in urma rectificarii bugetare de care va beneficia Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani.
Cu toate acestea, ortacii nu vor primi tichete de masa asa cum au cerut in repetate randuri liderii lor de sindicat, in urma unui referendum organizat printre angajatii exploatarilor miniere.
CNH a beneficiat, in urma rectificarii bugetare, de 80 de miliarde lei vechi, suma fiind destinata investitiilor.
In plus, Ministerul Economiei si Comertului a identificat resursele financiare pentru suplimentarea sumei cu inca 70 de miliarde lei, iar banii urmeaza sa fie folositi si pentru cresterea salariala, promisa inca din februarie, pentru mineri.
Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a afirmat, la Petrosani, ca majorarea salariala va fi acordata, insa, doar daca se va obtine productivitatea muncii negociate.
„Avem in vedere acoperirea acestei cresteri salariale solicitate, in conditiile in care productivitatea muncii se va ridica la nivelul pe care care l-am anticipat”, a declarat demnitarul.
Presedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ), Zoltan Lacatas, a declarat ca a obtinut promisiunea ca bugetul rectificativ va aparea in cel mult doua-trei saptamani, in care se pun bazele cresterii salariale de care s-a discutat in februarie si pe care ministrul si-a pus semnatura.
Totodata, liderii Uniunii Sindicatelor Mine si Energie Valea Jiului au solicitat ministrului Economiei si Comertului, precum si conducerii CNH majorarea sporului de pericol pana la valoarea salariului minim pe economie.

Cele mai citite

Proiect titanic: Autostrada Unirii intră în munți cu 38 de tuneluri și 183 de poduri

Pe traseul celor patru loturi din județele Mureș, Harghita și Neamț, Autostrada Unirii promite un spectacol de inginerie Cele patru loturi sunt :  Lotul 1...

Poliția daneză investighează două explozii în apropierea Ambasadei Israelului din Copenhaga

Poliția din Copenhaga a anunțat că investighează două explozii produse miercuri în apropierea Ambasadei Israelului, situată în nordul capitalei daneze. Potrivit autorităților, nu au...

Skoda lansează un SUV electric accesibil, prețul pornind de la 33.000 de euro

Skoda, subsidiară a grupului Volkswagen AG, a prezentat un SUV electric accesibil, modelul Elroq, care va avea un preț de aproximativ 33.000 de euro...
Ultima oră
Pe aceeași temă