22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSindicalistii de la CNSLR "Fratia" Sibiu si-au ales un alt presedinte, sub...

Sindicalistii de la CNSLR „Fratia” Sibiu si-au ales un alt presedinte, sub „tutela” PSD

Sindicalistii din judetul Sibiu a CNSLR „Fratia” si-au ales un alt presedinte politic, in persoana lui Dan Pirnoiu, lider sindical al filialei „Sanitas” si vicepresedinte al organizatiei municipale a PSD. Acesta a fost desemnat in functia detinuta pana recent pe un alt social-democrat, Mihai Grovu, care s-a pensionat de curand.
Noul presedinte a anuntat deja ca filiala sindicala pe care o conduce va declansa un amplu program de proteste la adresa guvernantilor actuali, ce se va inscrie in cadrul actiunilor sindicale pe care confederatia le pregateste la nivel national. Un miting de protest este anuntat pentru data de 9 mai la Bucuresti, in fata sediului Guvernului, miting la care liderii CNSLR „Fratia” spera sa participe peste 10.000 de persoane.
Pana atunci sindicalistii sibieni planuiesc sa picheteze sediul Prefecturii, nemultumiti de cresterile de preturi din ultima perioada si scaderea generalizata a nivelului de trai si puterii de cumparare.
Aparitia lui Dan Pirnoiu in functia de presedinte al CNSLR „Fratia” Sibiu apropie si mai mult filiala confederata de politica si programul politic al PSD. Potrivit unor surse din cadrul filialei social-democratilor, aceasta constituie un prim pas din programul de includere a marii confederatii sindicale in cadrul fostului partid de guvernamant, mai ales dupa un an electoral 2004, in care sindicalistii au militat si votat alaturi de candidatii fostului partid de guvernamant.
Atat fostul lider al CNSLR „Fratia” Sibiu, Mihai Grovu, cat si actualul, Dan Pirnoiu, au fost desemnati in trecut candidati ai PSD pentru diverse functii publice locale, chiar daca nu au avut prea mult succes in fata electoratului.

Cele mai citite

Cum să-ți îngrijești corect ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt mai mult decât un moft, un accesoriu pe care îl adaugi ținutei vestimentare. Din contră, putem să-i considerăm o necesitate...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Directiva europeană privind industria textilă: Pașaport digital și materii recuperabile obligatorii, din 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, toate produsele din sectorul textilelor, confecțiilor și pielăriei vor fi obligate să aibă un pașaport digital, conform unei directive...
Ultima oră
Pe aceeași temă