4.4 C
București
vineri, 3 ianuarie 2025
AcasăSpecialPrimarul Boc vrea inapoi 14 hectare intr-o colonie a Clujului

Primarul Boc vrea inapoi 14 hectare intr-o colonie a Clujului

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc,va cere Consiliului Local sa voteze o hotarare prin care sa stinga litigiul cu grecii de la „CasaRom”. Compromisul gasit de edil este sustinut si de liderii PNL si UDMR, viceprimarul Adrian Popa si consilierul local Attila Laszlo.
Astfel, Boc va propune ca reprezentantii „CasaRom” sa viabilizeze si sa ofere autoritatilor locale 14 hectare din cele 70 concesionate de CL catre companie in zona cunoscuta sub numele Borhanci, in anul 1999. In schimbul acestui teren, care ar urma sa fie administrat direct de catre Consiliul Local, autoritatile vor re-nunta la pachetul de 10 la suta din actiunile „CasaRom”, care au fost oferite municipalitatii in anul 1999.
De asemenea, compania cu capital grecesc va putea folosi celelalte 56 hectare de teren, pe care ar urma sa ridice un nou cartier de locuinte. Primarul a spus ca acordul care ii va fi propus sefului „CasaRom”, Sotiris Notaris, va cuprinde o clauza conform careia primele locuinte vor trebui ridicate in termen de trei ani, iar daca nu, compania greceasca va renunta la contractul de concesiune fara pretentia sa fie despagubita pentru cheltuielile facute.
Propunerea vine la un an dupa ce Consiliul Local a votat rezilierea contractului cu „CasaRom”. Aceasta a atacat in instanta hotararea CL si a obtinut anularea ei. Contractul initial prevedea concesionarea a 70 de hectare in colonia Borhanci de la marginea orasului pentru construirea a circa 1.000 de locuinte.
Consilierii clujeni sustineau, anul trecut, ca nu au incredere ca firma „CasaRom” o sa isi indeplineasca obligatiile.
Viceprimarul Adrian Popa a spus ca a cerut rezilierea contractului din anul 2003. Documentul fusese incheiat in anul 1999, iar CL ar fi trebuit sa introduca pe toate cele 70 de hectare, iar „CasaRom” ar fi urmat sa ridice case familiale si blocuri intr-un sistem oarecum asemanator cu cel al ANL. Compania trebuia sa plateasca o taxa de concesionare de 300.000 de lei pe metru patrat, la care se aplica o reducere de 95 la suta, insa abia dupa ce Consiliul Local ar fi introdus utilitatile pe teren. Deocamdata, insa, nu a fost platit nici un leu, pentru ca administratia locala nu a introdus utilitatile.

Cele mai citite

Analist economic: Măsuri propuse pentru creșterea veniturilor bugetare în 2025

Adrian Bența propune majorarea TVA, accizelor și impozitarea mai strictă a IMM-urilor pentru a face față deficitului bugetar, potrivit unor declarații pentru Termene.ro. Analistul economic...

Un cardiolog „rupe” mitul cu cei 10.000 de pași făcuți zilnic

De-a lungul anilor, ideea că 10.000 de pași pe zi reprezintă obiectivul ideal pentru menținerea unei bune stări de sănătate și fitness a devenit...

Călin Georgescu contestă la CEDO decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale

Decizia de anulare a alegerilor prezidențiale a fost luată de CCR, invocând nereguli în desfășurarea primului tur, iar Biroul Electoral Central a suspendat procesul...
Ultima oră
Pe aceeași temă