13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPolitisti de opereta cu petarde sub cascheta

Politisti de opereta cu petarde sub cascheta

Politistii romani au aflat inca o data, dupa moartea celor doi nefericiti ucisi de petarde in noaptea Revelionului, ca… petardele ucid daca nu sunt folosite asa cum arata instructiunile de folosinta. Ar fi prea comod pentru oamenii legii (pe care ii respectam si le platim salariile si din impozitele noastre umile) daca am trece foarte usor cu vederea peste asemenea situatii, de altfel strict reglementate de lege.
Legea spune ca petardele, artificiile si celelalte „bombonele” explozive se pot cumpara doar din 27 si pana in 31 ale lunii decembrie, in fiecare an. Aceste acte de comert sunt strict reglementate de lege, pentru a respecta conditiile legale este nevoie de un apreciabil efort de resurse umane si financiar, dar, in afara de „fraieri”, cine mai e atat de naiv incat sa respecte legea, nu-i asa?
Nu mai vorbim de faptul ca tocmai aceasta lejeritate cu care oamenii legii au tratat subiectul putea duce la faliment o afacere cinstita, in care intreprinzatorul si-ar fi asumat toate taxele si contravaloarea autorizatiilor doar pentru a respecta legea. Sunt multi asemenea patroni cinstiti si trebuie spus ca iarna acestia mai mult pierd decat castiga.
Desigur, acesta ar fi primul lucru la care ne-am gandi cu toti, daca nu am sti ca cei pusi sa vegheze ca legea sa fie respectata sunt… politistii. Pentru ca, mai ales cand vine vorba despre cum s-au comercializat aceste materiale pirotehnice, oamenii legii sunt cei care pica, asa cum se spune in armata, cu… turu-n bat… ca sa fim civilizati.
De fapt, in ciuda interdictiei de vanzare, petardele si restul produselor pirotehnice s-au vandut si la Sibiu ca painea calda. Asta, asa, fara nici o fereala si fara ca toti comerciantii ambulanti si ilegali (pe care trebuia sa fii cu adevarat chior sau rauvoitor ca sa nu-i vezi) sa aiba ceva de suferit. Nici pomeneala de vreun deranj pentru bietii ilegalisti, din partea politistilor. Norocul sibienilor a fost acela ca in anul ce tocmai a murit, petrecaretii au fost mai „asezati”, iar efectele puscaturilor de Revelion (sau indiferent de ocazie) au fost aproape neglijabile.
Dar in tara au murit totusi doi oameni si atunci „babele” din Politie, de la Bucuresti si aiurea, s-au trezit si ele la realitate. Cica vor sa interzica petardele de la comercializare si sa modifice legea care permite comertul cu asemenea produse. E aceeasi reactie pe care autoritatile romane o au fata de orice se intampla in tarisoara asta prapadita de pe dinauntru si e un mare pacat pentru noi toti. Si chiar daca la toti ne e greu… dupa Revelion, nu ne putem abtine sa le strigam babelor: „Romania, trezeste-te!”

Cele mai citite

Andrea Capone, fost fotbalist al lui Cagliari, a murit la 43 de ani

Italia este în doliu după decesul subit al fostului fotbalist Andrea Capone, care s-a stins din viață la doar 43 de ani, în urma...

Guvernul României, cel mai optimist în privința creșterii economice din 2024, în ciuda altor prognoze mult mai rezervate

Guvernul României prognozează o creștere economică reală de 2,8% pentru anul 2024, în pofida unei evoluții slabe în primele șase luni, când PIB-ul a...

O strângere de mână i-a adus moartea liderului Hezbollah

Canalul saudit de știri Al Hadath a transmis că un bărbat care a venit din Iran, i-a strâns mâna lui Nasrallah și a uns-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă