13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCampIONI pozitivi si negativi

CampIONI pozitivi si negativi

Sfantul Ion este un prilej de sarbatoare pentru sute de bistriteni care ii poarta numele. Unii dintre ei sunt chiar celebri, iar ziua de astazi ii gaseste poate mai fericiti ca altadata. Vorbim despre deputatul PD Ioan Oltean, presedinte al filialei democratilor, chestor al Camerei Deputatilor, dar si vicepresedinte al partidului la nivel central.
De cand PD a revenit la putere si a ajuns mai mult decat a fost, Ioan Oltean are numai motive de sarbatorit. Sediul darapanat, semn al saraciei prin care trece un partid de Opozitie, s-a transformat peste noape intr-un luxos amplasament, plin de coridoare si termopane-termopane despre care gurile rele spun ca sunt desprinse din cantecul „Fa-te deputat!” a lui Florin Chilian.
Valoarea lucrarilor, executate de o firma apropiata fostului partid de guvernamant, mai ciripesc unele pasarele, ar fi destul de mare, dar si-a gasit compensarea in cateva lucrari executate din bani publici acordati de Ministerul Lucrarilor Publice, in care cu onor presteaza un alt Ioan, de data aceasta Andreica. Secretarul de stat a avut grija ca prietenii sa fie la adapost de toate vicisitudinile si, mai spun aceeasi vorbitori in soapta, si a cerut interventii de urgenta in sediul partidului care risca sa trimita var prin cestile de cafea. Ce-i drept, s-a lucrat mult mai repede si mai frumos decat la casele pentru sinistrati, iar muncitorii nu au indraznit sub nici o forma sa amane termenul de predare.
Ramanem tot la putere si il amintim printre sarbatoriti pe prefectul Ioan Szilagyi, cel care, desi a parasit sefia UDMR Bistrita-Nasaud, s-a „fixat” definitiv pe postul de prefect la care au visat mult si bine dusmanii lui. Scaunul, sfintit de alde Dorin Popescu sau Valer Bindea, a revenit, in ciuda tuturor Ionilor din PRM (in frunte cu raspopitul deputat Ioan Aurel Rus), maghiarilor, majoritari intre minoritari.
Cunoscut ca un mare maestru al vinurilor fabricate in via proprie, prefectul poate inchina azi o cupa in cinstea Corpului Inaltilor Functionari Publici care il scuteste de valul schimbarilor politice.
Desi nu este la putere, tot a ramas. Vorbim despre Ioan Nelu Botis (nu-i nici o greseala, fiindca asa l-a botezat bunica lui), seful Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca. De la calitatea sau defectul de a fi vrut sa fie lider PSD, Botis a devenit mai constient de lumea in care traieste si, zice el, s-a depolitizat.
Asa se face ca de la Primaria Bistrita pe care a vrut sa o conduca si n-a reusit, Botis a aterizat la AJOFM ca sa nu ramana vreodata, in viata asta, fara loc de munca. Motive de sarbatorit are si el fiinca a reusit sa duca, din nou, o institutie pe care o conduce in topuri.
Ceva cupe de sampanie poate ciocni si directorul Directiei Sanitar-Veterinare, Ioan Bogolin, care, tinut in brate de liberali si ferit de gripa aviara, a facut fata tuturor presiunilor din afara (a se citi PD si UDMR) si a ramas bine-merci in functie. Nici pesta porcina, dar nici trichineloza care a bantuit Sangeorz-Bai nu l-a speriat, drept urmare a avut un an bun si parca valurile reci au cam trecut si de el. De sarbatorit, poate sarbatori si viceprimarul Bistritei, Ioan Turc. In 2005, a ajuns presedintele liberalilor din oras, iar in 2008 isi doreste sa se mute intr-un alt birou, ceva mai mare, a ordonatorului de credite. Cu multa ambitie a reusit, in ciuda inaltimii, sa se strecoare in primul rand si nu prea pare sa faca pasi inapoi. La ceas aniversar, nu-i putem dori decat la mai mare!

Cele mai citite

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...

Guvernul a semnat contractele pentru două stadioane și un patinoar!

Proiectele pentru noile stadioane din Constanța și Pitești, precum și pentru patinoarul artificial din Sfântu Gheorghe au primit undă verde, prin semnarea contractelor la...

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă