13 C
București
marți, 1 octombrie 2024

Breviar

O tona de alimente, incinerate de veterinarii galateni

Medicii veterinari galateni au incinerat peste o tona de alimente alterate si au aplicat amenzi de peste 100 mii lei (1 miliard de lei vechi) in timpul sarbatorilor de iarna. Medicii veterinari au verificat atat calitatea alimentelor comercializate in restaurante si alte unitati de alimentatie publica, cat si circa 500 de persoane fizice. In urma controalelor, au fost retinute peste o tona de alimente necorespunzatoare care au fost incinerate. Medicii veterinari continua actiunea de control, fiind cunoscut faptul ca anumite restaurante ofera, dupa sarbatori, alimente care au ramas neconsumate de Craciun sau Revelion. Deja doua restaurante din Galati au fost prinse in flagrant, patronii fiind amendati cu cate 5 mii lei (50 de milioane de lei vechi).

Pagube de 7.000 RON la o societate suceveana

O societate suceveana a fost pagubita de bunuri in valoare de aproximativ 7.000 RON. Furtul s-a produs in perioada 30.12.2005-04.01.2006, cand societatea respec-tiva, cu sediul in comuna Dumbraveni, a fost inchisa. In intervalul mai sus mentionat, persoane necunoscute au sustras din depozitul societatii comerciale 130 de saci cu ingrasamant, prejudiciul fiind de circa 7.000 RON. Administratorii societatii au anuntat organele de Politie, insa cercetarea la fata locului nu a relevat urme de fortare a locului de depozitare.

Adolescent sucevean, haker

Un adolescent sucevean pasionat de computere risca sa ajunga in spatele gratiilor pentru infractiuni de natura informatica. Este vorba de Neculai Sandel B., in varsta de 18 ani, care a spart serverele unei societati distribuitoare de Internet, a modificat si a sters date informatice, astfel ca a creat prejudicii firmei in valoare de zeci de milioane de lei vechi. La data producerii evenimentului tanarul nu era inca major, acesta fiind trimis in judecata de procurorii din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate.
Micul infractor este judecat pentru acces fara drept la un sistem informatic, prin incalcarea masurilor de securitate, modificarea, stergerea si deteriorarea de date informatice fara drept, precum si pentru perturbarea grava, fara drept, a functionarii unui sistem informatic. Astfel, daca va fi gasit vinovat, Neculai Sandel B. risca sa-si petreaca urmatorii 15 ani in spatele gratiilor.

Spargere la biserica baptista din Onesti

Biserica baptista din Onesti a fost vandalizata in aceste zile de persoane ramase, deocamdata, necunoscute. Politistii onesteni vorbesc despre un prejudiciu ce depaseste 40 de milioane de lei vechi. „Hotii au furat un calculator electronic pe care vroiam sa-l dau unei familii nevoiase si mai multe aparate electronice. Eu stiu cam cine putea sa faca acest lucru, dar deocamdata am numai banuieli. Cred cu putere ca politistii onesteni isi vor face datoria si-i vor gasi pe faptasi” – a declarat pastorul Ionel Chivoiu.
La randul sau, comandantul Politiei Onesti, comisarul Emil Morosanu, spune ca deocamdata fapta a fost incadrata cu autori necunoscuti (AN). „Este un motiv in plus pentru noi ca sa-i gasim pe hoti. Avem un cerc de banuiti, dar este prematur sa facem vreo declaratie. Asta pentru ca nu dorim sa le dam alibiuri infractorilor. Stiu ca au furat de acolo mai multe bunuri de valoare, printre care o orga electronica si un calculator. Daca preotul de acolo are banuielile lui, ar fi bine sa discute si cu noi, sa ni le spuna si noua” – a completat ofiterul de politie.

Arestul din Husi s-a desfiintat

Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui a hotarat desfiintarea arestului situat in subsolul Politiei Municipiului Husi. „Arestarea este una dintre masurile extreme si nu se recurge la ea decat atunci cand se impune asa ceva. Cum infractiunile mai deosebite sunt de competenta Tribunalului Vaslui, husenii care se faceau vinovati de acestea se aflau in arestul vasluian. Am renuntat la arestul de la Husi dupa ce am constatat ca, de-a lungul unui an de zile, aici nu statusera decat sapte arestati. In contextul in care in luna august va intra in vigoare noul Cod Penal, care va avea alte prevederi in privinta procedurii de arestare, in prezent studiem cu atentie posibilitatea renuntarii si la arestul de la Barlad si a intrarii acestuia in stadiul de conservare”, a spus comisarul-sef Mihai Carp, seful IPJ Vaslui.
In prezent, in subsolul Politiei Municipiului Husi s-au amenajat doua birouri, in care o parte dintre politistii huseni isi desfasoara activitatea.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...
Ultima oră
Pe aceeași temă