6.5 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSpecialInlocuire cu cantec la Opera din Cluj-Napoca

Inlocuire cu cantec la Opera din Cluj-Napoca

Inlocuirea din functie a directorului Operei Nationale Romane din Cluj-Napoca, Alexandru Farcas, a intrat in ceata. Desi ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat in timpul unei conferinte de presa ca a decis schimbarea lui Farcas in urma unor controale care au scos la iveala o serie de nereguli, conducerea institutiei de cultura sustine ca acesta a ramas in functie.
Biroul de presa al Operei sustine ca nu a expirat contractul de management al directorului, care este valabil pana in 30 ianuarie 2006. Mai mult, angajatii institutiei sustin ca nu au primit nici un raspuns oficial legat de rezultatul controlului.
„Verificarile de la Opera Nationala din Cluj au fost finalizate. Exista foarte multe imperfectiuni de management, iar in Colegiul ministerului am decis sa nu mai prelungim contractul de management al lui Alexandru Farcas”, declara, saptamana trecuta, secretarul de stat Ioan Onisei. Potrivit acestu-ia, contractul directorului a expirat in 22 noiembrie.
Demnitarul mai declara atunci ca ar fi urmat sa fie instalata o conducere interimara a Operei, iar apoi ar urma un concurs pentru ocuparea postului de director general. Alexandru Farcas a intrat in repetate randuri in conflict cu unii dintre subordonatii sai, care l-au acuzat de management defectuos si ca ar conduce institutia intr-o maniera autoritara.

Cele mai citite

Schimb neașteptat de prizonieri între Rusia și Ucraina

Este al 58-lea schimb de prizonieri și a implicat 190 de prizonieri de război, a anunțat președintele Volodimir Zelenski Activistul ucrainean pentru drepturile omului și...
Ultima oră
Pe aceeași temă