18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialUn amnezic incearca sa isi recupereze identitatea

Un amnezic incearca sa isi recupereze identitatea

Politistii timiseni au de solutionat un caz mai putin obisnuit, dupa ce la sediul IPJ s-a prezentat un barbat care sustine ca nu isi aminteste cum se numeste sau in ce imprejurari a ajuns in orasul de pe Bega. Oamenii legii au cerut ajutorul presei, in speranta ca cineva il va recunoaste.
Barbatul isi aminteste doar ca acum aproximativ cinci luni s-a trezit in Gara de Nord din Timisoara. El a pornit prin oras, in speranta ca va recunoaste vreuna dintre cladiri. A ajuns in Parcul Central, dar a fost atacat de un grup de boschetari ce l-au lasat si fara putinele bunuri pe care le avea asupra sa. Batut si cu banii luati, amnezicul a pornit sa colinde judetul, ajungand in final in localitatea Remetea Mare, unde s-a angajat la o ferma de animale.
Cu banii pe care i-a castigat, barbatul fara identitate si-a cumparat haine si un ceas. Mai mult, a facut chiar si un curs de engleza, dupa ce a gasit intr-un parc timisorean un pliant publicitar. Dupa accent, acesta provine de undeva din zona Moldovei, iar dupa limbajul elevat si scrisul ordonat el apartine mediului intelectual. Isi aminteste doar vag ca ar fi locuit intr-un oras, iar numele Bogdan ii suna cunoscut si spune ca s-ar putea sa-l cheme asa in realitate.
Barbatul a fost trimis pentru investigatii de specialitate la Clinica de Psihiatrie „Eduard Pamfil”. Doctorii sustin ca este posibil ca acesta sa fi suferit o lovitura puternica la cap si sa-si fi pierdut memoria. „Multa lume cu care am intrat in contact m-a sfatuit sa nu ma duc la Politie, deoarece ma vor bate si ma vor aresta. Pana la urma am hotarat sa cer ajutorul politistilor, dar sambata am petrecut peste trei ore in fata sediului deoarece nu am avut curaj sa intru”, a spus „Bogdan”.
Purtatorul de cuvant al IPJ, comisarul-sef Serban Pittner, a declarat ca „cea mai mare problema in momentul de fata este rezolvarea locului de cazare pentru „barbatul de nicaieri””. Nici Spitalul de Psihiatrie nu-l mai poate gazdui deoarece nu are nici un act.
Este deja al doilea caz de acest gen inregistrat la Timisoara, dupa ce in urma cu circa un an un intelectual amnezic a solicitat ajutorul autoritatilor pentru a-si regasi identitatea si familia.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă