15.7 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialMoartea lui Steve Irwin - pe banda video

Moartea lui Steve Irwin – pe banda video

Starul TV Steve Irwin, realizator de documentare si emisiuni despre viata animalelor salbatice, supranumit si „Vana-torul de crocodili”, a fost inregistrat cum scotea acul otravitor al pisicii de mare din pieptul sau in ultimele clipe ale vietii, au transmis oficialii marti, conform agentiilor internationale de stiri.
Irwin a fost impuns, luni, in inima de o pisica de mare in timp ce realiza filmari subac-vatice in Marea Bariera de Corali din Australia. Politia a declarat ca nu este nimic suspect in privinta mortii lui Steve si nici o dovada ca acesta ar fi provocat animalul.
John Stainton, managerul lui Steve, care se afla printre membrii echipajului, a spus ca totul a fost inregistrat pe banda video si ca a fost cea mai ingrozitoare experienta din viata sa sa vada un prieten murind. El a declarat reporterilor din Cairns, unde a fost depus trupul lui Irwin marti pentru autopsie, ca se vede clar pe banda cum Steve se afla deasupra pisicii de mare, iar coada acesteia s-a ridicat si l-a intepat in piept, naturalistul reusind sa scoata acul otravitor din piept, dupa care in urmatorul moment a murit.
Politia din Queensland tine banda ca proba – o procedura-standard pentru decese produse din alte motive decat cele naturale.
Expertii au declarat ca este posibil ca pisica de mare sa se fi simtit ca in capcana intre cameraman si starul TV si ca acesta ar putea fi motivul pentru care l-a atacat pe Steve. Nu exista nici o dovada ca vanatorul de crocodili ar fi amenintat sau intimidat in vreun fel animalul, care in general ataca doar pentru a se apara.
Stainton a mai adaugat ca intotdeauna a spus ca, daca Steve va muri vreodata, va fi pe mare. Pe uscat era agil, gandea si se misca rapid, insa oceanul are un element asupra caruia nu ai nici un control.
Pentru a-i aduce un omagiu celebrului naturalist, Parlamentul australian si-a intrerupt lucrarile. Nu au fost anuntate inca planurile de inmormantare, dar premierul a declarat ca s-ar putea organiza funeralii de stat daca familia naturalistului va fi de acord.
Luni noapte s-au intors in „Australia Zoo” sotia lui Steve, Terri, impreuna cu cei doi copii Bob si Bindi, veniti din Tasmania, unde isi petreceau vacanta. In parcul „Australia Zoo”, mii de oameni au depus buchete de flori si mesaje de condoleante. Pe un poster de la poarta se putea citi: „Prietene, tu ai facut lumea mai buna”. Pe altul scria: „Steve, eroul nostru, legenda noastra, luptatorul nostru din salbaticie”. Un al treilea nota: „Credeam ca esti nemuritor. Cat mi-am dorit sa fi fost adevarat!”.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

TRAGEDIE: O tânără de 27 de ani și părinții ei au fost găsiți morți într-un apartament din Bistrița

O tânără și părinții ei au fost găsiți morți, sâmbătă seară, în apartamentul lor din Bistrița, în urma unui apel la 112 care anunța...
Ultima oră
Pe aceeași temă