Președintele Senatului, Ilie Bolojan, a evidențiat, miercuri, în cadrul întrevederii avute cu Stephane Sejourne, vicepreședinte executiv pentru prosperitate și strategie industrială al Comisiei Europene, angajamentul României de a contribui activ la consolidarea UE, accentuând necesitarea implementării reformelor și conturarea țării noastre drept un pol industrial regional.
Potrivit unui comunicat al Senatului, alegerea României ca destinație pentru una dintre primele vizite ale lui Stephane Sejourne, aflat la începutul mandatului său, ‘reprezintă un semnal pozitiv privind poziția și importanța țării noastre în cadrul Uniunii Europene’.
Oficialul european efectuează, miercuri și joi, o vizită oficială în România.
Pe agenda discuțiilor s-au regăsit teme esențiale privind schimbările din industria auto, valorificarea materiilor prime secundare prin implementarea principiilor economiei circulare, precum și identificarea unor soluții comune pentru consolidarea competitivității industriale europene, se arată în comunicatul postat pe site-ul Senatului.
‘Discuțiile dintre cei doi oficiali s-au concentrat pe contextul politic actual, atât la nivel național, cât și european, subliniindu-se similitudinile cu situațiile întâlnite în alte state membre ale Uniunii Europene. Această abordare a permis un schimb deschis de idei privind provocările și oportunitățile comune în contextul socio-economic actual, cu accent pe nevoia de debirocratizare’, menționează sursa citată.
Bolojan susține debirocratizarea și simplificarea procedurilor
Președintele Senatului a punctat că debirocratizarea și simplificarea procedurilor sunt măsuri susținute de actuala coaliție pentru perioada următoare.
‘Un aspect important discutat a fost potențialul României de a deveni un actor cheie în producția de materii prime în Europa. Stephane Sejourne a evidențiat acest avantaj strategic al țării noastre’, se mai arată în comunicat.
Stephane Sejourne a subliniat importanța cooperării strânse între instituțiile europene și cele naționale pentru a răspunde eficient provocărilor actuale, de la crizele economice până la tranziția verde și digitală.
Potrivit comunicatului, întâlnirea reprezintă ‘un pas semnificativ în consolidarea relațiilor dintre România și instituțiile europene, reconfirmând sprijinul reciproc în promovarea obiectivelor strategice comune’.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!